Samsung Galaxy A8s: primele imagini cu display-ul „decupat”

Samsung Galaxy A8s: primele imagini cu display-ul „decupat”

Am tot auzit despre display-ul perforat de la Samsung, însă până în prezent nu am văzut un asemenea panou pe niciun dispozitiv. Se pare că Galaxy A8s, modelul care a fost confirmat luna trecută în China, este aproape de lansare, iar display-ul său va fi primul din gam Infinity-O, cu un mic orificiu în partea de sus, care găzduieşte camera frontală. Acesta ar trebui să fie mai „elegant” decât un decupaj complet, însă nu ştim exact cum se va împăca cu design-ul final al telefonului.

Samsung a declarat la sfârşitul verii trecute că inovaţia în tehnologie mobilă va fi de acum dedicată modelelor mid-range. Astfel, Galaxy A7 şi A9 au fost primele smartphone-uri ale companiei echipate cu sisteme triple şi quad-camera (acesta din urmă fiind o premieră mondială), iar acum A8s pare să fie primul dispozitiv al companiei sud coreene cu ecran „incomplet”. În loc să rezolve problema într-un mod mai simplu, decupând pur şi simplu o bucată din partea de sus a ecranului, Samsung a ales să îl perforeze, folosind doar atât spaţiu cât este nevoie.

Totuşi, există posibilitatea ca acesta să nu fie un ecran Infinity-O, întrucât Samsung a prezentat şi alte modele precum Infinity-U şi Infinity-V, care pot avea un „notch” obişnuit, în formă de picătură de apă sau cu o formă ascuţită. Cum display-ul nu este pornit, nu putem vedea exact dacă pixelii de pe acesta sunt afişaţi deasupra camerei, sau dacă spaţiul de acolo este „gol” asemeni unui Essential Phone, de exemplu.

Samsung Galaxy S10 ar putea fi următorul telefon cu ecran perforat, fiecare dintre cele trei modele plănuite urmând avea camera „sub display” într-o manieră mai elegantă decât în cazul altor smartphone-uri care renunţă la o parte considerabilă a ecranului pentru a găzdui difuzorul, camera şi alţi senzori avansaţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult