Samsung Galaxy Alpha review

Samsung Galaxy Alpha review
Software şi telefonie

Software şi telefonie

Cu excepţia actualizării platformei Android la versiunea 4.4.4, software-ul de pe Galaxy Alpha este identic cu cel implementat pe Galaxy S5 şi nu a preluat schimbările apărute odată cu Galaxy Note 4. Pentru cei care au uitat, interfaţa grafică TouchWiz Nature UX a primit în primăvară suportul pentru transparenţe care a apărut odată cu KitKat şi oferă un mediu grafic cu un aspect plat, în concordanţă cu tendinţele actuale de design.

Cu excepţia tastaturii, care a păstrat un aspect pseudo-tridimensional care nu se prea asortează cu restul sistemului de operare, întreaga interfaţă Samsung a trecut printr-o cosmetizare evidentă. Păstrând unele elemente caracteristice, cum ar fi culoarea de fundal verde-albăstruie sau tab-urile de mari dimensiuni, TouchWiz Nature UX aduce însă un set nou de pictograme cu design simplu şi culori puternice, un meniu pentru setări care poate fi afişat în funcţie de preferinţe sub forma unor panouri multiple sau tab-uri, widget-uri cu aspect plat şi noul My Magazine.  

Pe lângă modificările de design, TouchWiz Nature UX aduce şi multe modificări funcţionale mici, cum ar fi posibilitatea agregării conexiunilor de date şi Wi-Fi pentru descărcarea de fişiere, posibilitatea ajustării luminozităţii fără a renunţa la reglarea automată şi multe alte mărunţişuri. Dincolo de aceste noutăţi mai mult sau mai puţin interesante, software-ul Samsung oferă toate facilităţile deja cunoscute precum Split Screen, micro-aplicaţii, ferestre flotante pentru redarea media.

Din păcate, Galaxy Alpha a preluat şi problemele de performanţă remarcate la Galaxy S5. Dacă prestaţia noii versiune TouchWiz este în general bună, se remarcă ocazional sacadări vizibile care apar în multitasking sau la derularea rapidă în cadrul unor aplicaţii.

Galaxy Alpha oferă o pereche de microfoane cu o fidelitate bună, algoritmii de atenuare a zgomotului de fundal nefiind însă întotdeauna prea eficienţi. Casca are un nivel audio suficient de ridicat şi o fidelitate bună, Galaxy Alpha având astfel o prestaţie superioară celei oferite de Galaxy S5 sau Galaxy Note 4. Micul difuzor amplasat în partea inferioară a carcasei are o putere mulţumitoare, însă acesta are o fidelitate care nu prea impresionează şi o rezonanţă plastifiată neplăcută. Modulul de telefonie este dublat de LED-ul frontal pentru semnalizare, opţiunile pentru particularizarea acestuia fiind însă extrem de sărăcăcioase.

Samsung Galaxy Alpha: un difuzor mic, discret şi suficient de puternic

Părţi pozitive

Dimensiuni şi greutate
Design actualizat
Performanţe hardware
Panou AMOLED cu parametri de imagine buni
Redare audio excelentă

Părţi negative

Rezoluţia mică a ecranului
Autonomie
Senzor de amprente încă neconvingător
Preţ

Urmărește Go4IT.ro pe Google News