Samsung Galaxy F62, lansat cu același chipset întâlnit pe Galaxy Note10

15.02.2021
Samsung Galaxy F62, lansat cu același chipset întâlnit pe Galaxy Note10

Samsung pare că a ales pentru Galaxy F62 să folosească stocurile de componente rămase după Galaxy Note10 și alte câteva modele smartphone lansate recent. Vestea proastă este produsul rezultat este lansat exclusiv pentru piața din India.

Pe lângă prețul mult mai accesibil decât cel cerut pentru vârful de gamă Note 10, Galaxy F62 are de partea sa cel puțin alte două atuuri: nivelul de performanță foarte competitiv și acumulatorul cu o capacitate foarte generoasă.

Galaxy F62 rulează Android 11 și vine echipat cu același acumulator de 7000 mAh folosit și cu modelul Galaxy M51.  Folosit în combinație cu o configurație eficientă în privința consumului de energie, acumulatorul supradimensionat ar putea duce autonomia la peste 3 zile în condiții de utilizare normală.

Galaxy F62

Echipat cu chipsetul Exynos 9825, creat de Samsung folosind procesul de fabricație pe 7nm, telefonul cu preț de 330 dolari va oferi performanțe comparabile fostului vârf de gamă Samsung, Galaxy Note 10.

Așteptat din 22 februarie în ofertele magazinelor din India, Samsung Galaxy F62 va fi disponibil în versiune cu 6GB și 8GB memorie RAM, respectiv 128GB stocare internă și slot microSD. Singurul compromis notabil este doar accesul limitat la rețele 4G LTE, însă asta nu va fi o problemă pentru consumatorii din India, acoperirea 5G fiind oricum deficitară în această parte a lumii.

Rămâne de văzut dacă Samsung va livra un produs similar și pentru piețele europene, eventual, la un preț ceva mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult