Samsung Galaxy Gear, doar un accesoriu pentru telefonul mobil?

30.08.2013
Samsung Galaxy Gear, doar un accesoriu pentru telefonul mobil?

Aşteptat să fie prezentat alături de telefonul Galaxy Note 3 în data de 4 septembrie, Galaxy Gear promite să fie una dintre cele mai interesante apariţii din această toamnă. Între timp, noi detalii apărute pe canale neoficiale aruncă lumină asupra modului în care funcţionează noul smartwatch şi motivul pentru care Samsung a ales să dezvăluie cele două produse în cadrul unui singur eveniment de presă.

Samsung Galaxy Gear, doar un accesoriu pentru telefonul mobil?

Potrivit unor capturi de ecran furnizate prin contul de Twitter al celor de la Ev_Leaks, Samsung Galaxy Gear îşi bazează cea mai mare a funcţiilor pe comunicarea cu tableta sau smartphone-ul din dotare, obligatoriu produs tot de Samsung.

Aparent, noul smartwatch vine prevăzut cu suport NFC şi modul Bluetooth. Tehnologia NFC este folosita la asocierea cu telefonul mobil, iar conexiunea Bluetooth asigură comunicarea între dispozitive. Odată asociat unui smartphone sau tabletă, accesoriul Galaxy Gear este configurat mai departe folosind aplicaţia client instalată pe dispozitiv. Cu acesta alegem data şi ora afişată în modul ceas, instalăm aplicaţii din magazinul furnizat chiar de Samsung şi personalizăm setările. Ţinând cont de dimensiunea modestă a ecranului instalat pe gadgetul ce ia forma unui ceas de mână, folosirea sa pentru accesarea de informaţii preluate de pe telefonul mobil poate fi un lucru bun, însă dependenţa sa de un alt smartphone sau tabletă Samsung aflată în imediata apropiere fac din Galaxy Gear un dispozitiv mai puţin flexibil decât ne-am fi dorit.

Din fericire prezenţa unui receptor GPS şi zenzori ambientali pe lista cu specificaţii lasă să se înţeleagă că Samsung Galaxy Gear va putea îndeplini măcar unele sarcini în mod autonom, spre exemplu cea de monitorizare a stării de sănătate în timpul activităţilor desfăşurate în aer liber. Rămâne de văzut ce pachet de aplicaţii va prezenta Samsung la momentul lansării şi mai ales, dacă funcţionalitatea oferită justifică preţul cerut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult