Samsung Galaxy Grand Neo – mare, relativ ieftin şi cu specificaţii dezamăgitoare

08.01.2014
Samsung Galaxy Grand Neo - mare, relativ ieftin şi cu specificaţii dezamăgitoare

Poziţionat între modelul Galaxy Grand 2 şi mai vechiul Galaxy Grand, noul Samsung Galaxy Grand Neo este un terminal adresat celor aflaţi în căutarea unui smarthone cu ecran spaţios, cât mai arătos şi nu prea scump.

Surprins într-o primă imagine neoficială, Galaxy Grand Neo se prezintă cu un design asemănător variantei mai costisitoare Galaxy Grand 2. Pentru preţul de 299 euro (fără taxe) ne alegem cu acelaşi ecran WVGA de 5 inch, dar cuplat unei configuraţii cu numai 1GB memorie RAM, respectiv chipset cu procesor quad-core la 1.2GHz. Camera foto cu rezoluţie 5MP este însoţită de blitz LED, iar deasupra ecranului găsim un webcam cu rezoluţie VGA, util pentru apeluri video. Spaţiul de stocare în cantitate de 8GB poate fi extins prin ataşarea unui card microSD.

Samsung Galaxy Grand Neo

Opţiunile pentru conectivitate prezentate de Galaxy Grand Neo includ conectivitate 3G HSPA+(până la 21Mbps viteză de download), modul Bluetooth 4.0, acces la reţele Wi-Fi N şi funcţionalitate Wi-Fi Direct pentru transformarea telefonului mobil într-un punct de acces la internet wireless pentru dispozitivele din vecinătate. Lista dotărilor mai cuprinde un receptor GPS compatibil şi cu reţeaua rusească GLONASS, însă din păcate suportul pentru reţele LTE şi conexiuni WiFi AC nu este disponibil.

În carcasa cu grosime 9.6mm şi 143.7mm lungime Galaxy Grand Neo ascunde un acumulator de 2100 mAh fără prea mari pretenţii la capitolul autonomie. Sistemul de operare livrat este Android 4.2 Jelly Bean, cosmetizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Din păcate în afara preţului neoficial, momentan nu sunt cunoscute detalii privind disponibilitatea lui Samsung Galaxy Grand Neo în Europa, sau versiunile de culoare în care este oferit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult