Samsung Galaxy Music, player MP3 şi smartphone Android la pachet

09.10.2012
Samsung Galaxy Music, player MP3 şi smartphone Android la pachet

Piaţa playerelor portabile audio se află într-un binecunoscut declin de câţiva ani, inclusiv regele neîncoronat Apple trebuind să privească numărul în continuă scădere al unităţilor iPod vândute. Utilizatorii s-au refugiat către smartphone-uri, care oricum erau prezente în buzunarele lor, cei mai mulţi dintre ei fiind, cel puţin în aparenţă, satisfăcuţi de calitatea redării audio oferită de acestea.

Utilizatorii cu pretenţii au avut însă o soartă mai dificilă, aceştia fiind nevoiţi fie să aleagă soluţii din gama costisitoare a modelelor de vârf cu un etaj audio foarte bun, cum ar fi Samsung Galaxy S III sau Apple iPhone, fie să aştepte lansarea unor terminale accesibile cu veleităţi audio, o gamă pe care doar Sony Ericsson o lua în seamă din când în când. Aceasta din urmă are însă de astăzi un concurent, Samsung anunţând lansarea terminalului Galaxy Music.

Un terminal Ice Cream Sandwich modest, noul Galaxy Music oferă un ecran cu diagonală de 3″ şi dezamăgitoare rezoluţie QVGA, un procesor necunoscut tactat la o frecvenţă de 850MHz, cameră foto de 3MP, o memorie RAM cu o capacitate de 512MB şi o stocare internă de 4GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSDHC. Dotările mai includ modul Wi-Fi 802.11 b/g/n cu Wi-Fi Direct şi DLNA, modem radio 2G quad-band şi 3G dual-band, GPS şi radio FM.

Galaxy Music impresionează însă cu opţiunile audio, acesta oferind difuzoare stereo, procesare SRS, normalizare audio în timp real, suport nativ FLAC şi OGG (în completarea formatelor native Android), tastă dedicată pentru playerul software şi promisiunea unei redări audio foarte bune.

Samsung Galaxy Music

Terminalul are dimensiuni de 110.1 x 59.0 x 12.25 mm, o greutate de 107 grame şi o baterie cu o capacitate de 1300mAh. În urma unei decizii care nu prea are mare legătură cu muzica, Samsung a decis să implementeze în cadrul acestui terminal şi un micro-proiector video, acesta mergând pe urmele Galaxy Beam cu o rezoluţie WVGA şi luminozitate de 9 lumeni.

Odată cu acest model va fi lansat şi o versiune Dual SIM. Data şi preţul de lansare al acestora sunt însă momentan necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News