Samsung Galaxy Note8: configuraţia hardware finală a ajuns pe internet

03.08.2017
 Samsung Galaxy Note8: configuraţia hardware finală a ajuns pe internet

În ciuda faptului că Galaxy Note8 a fost prezentat în diverse fotografii neoficiale pe internet, iar diverse componente ale sale au fost într-un fel sau altul confirmate de către Samsung, o listă completă de specificaţii hardware nu a fost lansată până în prezent. Evan Blass a publicat însă un articol în care prezintă în mare detaliu configuraţia telefonului, alături de alte detalii destul de exacte pentru a putea fi credibile. În trecut Blass a prezentat primele imagini cu dispozitivul, cât şi multe alte smartphone-uri ale altor companii, înainte de dezvăluirile oficiale.

Conform articolului lui Blass publicat pe VentureBeat, Samsung Galaxy Note8 va fi construit în jurul unui display Super AMOLED cu diagonală de 6,3”, care va beneficia de acelaşi raport de aspect 18,5:9 pe care l-am întâlnit pe Galaxy S8. Acesta va păstra însă aceeaşi rezoluţie, QHD+. Nici chipset-ul nu s-a schimbat de la modelul din primăvară, compania optând pentru Exynos 8895 pentru modelele din afara Statelor Unite şi pentru Snapdragon 835 pe teritoriul Americi.

Se pare că nu vor exista două configuraţii, în ciuda zvonurilor care sugerau mai multe opţiuni de stocare. Blass a listat spaţiul de stocare la valoarea de 64 GB, cu posibilitatea de a adăuga carduri de memorie, în timp ce memoria RAM de 6 GB este un upgrade bine venit faţă de S8. Camera foto va beneficia de doi senzori de 12 megapixeli, unul dintre aceştia fiind folosiţi pentru zoom optic 2x, ambele fiind echipate cu stabilizare optică. Camera foto de 8 megapixeli şi obiectiv cu diafragmă f/1.7 este neschimbată.

La capitolul dotări „speciale”, avem de a face cu un acumulator de 3.300 mAh cu fast charging şi încărcare wireless, un senzor de amprentă pe partea din spate, lângă camera foto, stylus S-Pen şi butonul Bixby, pe partea stângă a dispozitivului. Dimensiunile listate de Blass sunt 162.5 x 74.6 x 8.5 mm, puţin mai mari decât în cazul lui Galaxy S8+.

Telefonul urmează să fie anunţat în cadrul unui eveniment care va fi organizat la New York pe 24 august, preţul final fiind undeva în jurul a 900 de dolari (fără taxe incluse), sau 1.000 euro în Europa (cu taxe incluse). Se pare că Samsung a păstrat puţine surprize pentru Galaxy Note8, acesta fiind practic un model puţin mai mare de Galaxy S8, cu sistem dual-camera şi suport pentru stylus. Preţul este însă un aspect interesant, pe care compania va trebui să îl justifice într-un fel sau altul.

Samsung Galaxy Note8 – Specificaţii tehnice

  • Display: 6.3-inch Super AMOLED (raport de aspect 18,5:9)
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 835 (US) / Exynos 8895 (restul lumii)
  • RAM: 6GB
  • Stocare: 64GB + slot microSD
  • Camere: 12-megapixel (dual-camera), 2x zoom optic, OIS, 8 megapixel frontal, f/1.7, autofocus
  • Baterie: 3,300mAh, încărcare rapidă, încărcare wireless
  • Altele: sensor de amprentă
  • Dimensiuni: 162.5 x 74.6 x 8.5 mm 
  • Culori: midnight black şi maple gold la lansare, orchid grey şi deep sea blue după
  • Preţ: 1.000 euro (Europa), 900 dolari (US)
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult