Samsung Galaxy S III Mini a fost lansat, nu este ceea ce aşteptam

Samsung Galaxy S III Mini a fost lansat, nu este ceea ce aşteptam

Fratele mai mic la faimosului Samsung Galaxy S III, a cărui lansare a fost anticipată acum două zile, a ieşit la iveală mai repede decât ne aşteptam. Noul Galaxy S III Mini se adresează utilizatorilor care doresc un ecran de dimensiuni mai mici, însă preluarea denumirii de la modelul din vârful gamei este înşelătoare.

Bazat pe o soluţie hardware ST-Ericsson NovaThor U8420, o versiune modificată a deloc impresionantului model U8500, noul Galaxy S III Mini rulează pe o platformă dual-core ARM Cortex A9 tactata la 1GHz şi un procesor grafic ARM Mali-400, din păcate în versiune single core.

Ecranul, cu o dimensiune de 4″, oferă un panou Super AMOLED cu o rezoluţie WVGA. Lista de dotări mai include 1GB memorie RAM, 8 sau 16GB de stocare internă, slot MicroSDHC, modem radio 2G quad-band şi 3G tri-band, modul wireless dual-band 802.11 a/b/g/n, receptor pentru navigaţie cu suport GPS şi GLONASS, Bluetooth 4.0, NFC şi o baterie cu o capacitate de 1500mAh.

Galaxy S III Mini

Camera foto are un senzor de 5MP şi captura video 720p, fiind însoţită de un senzor VGA frontal. Dimensiunile terminalului sunt de 121.6 x 63 x 9.9 mm iar greutatea este de 111 grame.

După cum se observă din imaginile oficiale, noul Galaxy S III Mini este o replică la scară redusă a modelului Galaxy S III, preluând toate noutăţile liniile de design ale acestuia. Rulând Android 4.1 de la bun început, Galaxy S III Mini preia şi noutăţile software introduse odată de fratele său mai mare, cum ar fi S-Voice, Smart Stay sau Direct Call.

Terminalul va fi disponibil începând cu luna noiembrie la un preţ de 380€, un preţ prea piperat pentru un terminal cu o denumire înşelătoare care este inferior modelului Galaxy S II. Dacă eraţi în căutarea unui terminal Android cu performanţe superioare şi ecran mic, va trebui să mai aşteptaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News