Samsung Galaxy S III Mini Value Edition, o versiune puţin mai rapidă a unui telefon bătrân

Samsung Galaxy S III Mini Value Edition, o versiune puţin mai rapidă a unui telefon bătrân

Telefonul Galaxy S5 a fost anunţat la sfârşitul lunii trecut şi va intra în ofertele magazinelor sau operatorilor începând cu data de 11 aprilie, Samsung ocupându-se între timp cu completarea ofertei curente cu produse redenumite uşor îmbunătăţite. După versiunile Black ale telefoanelor Galaxy S4 şi Galaxy S4 Mini, compania a lansat discret şi o actualizare minoră a bătrânului Galaxy S III Mini.

În ciuda denumirii, care ne-ar putea face să credem că este vorba de o versiune şi mai modestă a unui terminal deja modest, Samsung Galaxy S III Mini Value Edition preia de fapt toate specificaţiile modelului  anterior şi adaugă un procesor ceva mai rapid. Vechiul Samsung Galaxy S III Mini a folosit o soluţie ST-Ericsson NovaThor U8500 cu o frecvenţă de tact de 1 GHz, în timp ce noul Value Edition foloseşte o soluţie hardware necunoscută care oferă tot două nuclee ARM Cortex-A9, dar setate acum la 1,2 Ghz.

Dincolo de această schimbare, Samsung Galaxy S III Mini Value Edition oferă acelaşi specificaţii: un ecran de 4” cu rezoluţie WVGA, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă (versiunea de 16 GB fiind eliminată), camere foto cu senzori de 5 şi 0,3 MP, interfaţă wireless 802.11 a/b/g/n şi o baterie cu o capacitate de 1500 mAh.

Pe lângă procesorul ceva mai rapid, Samsung Galaxy S III Mini Value Edition foloseşte şi versiunea 4.2.2 a platformei Android, în timp ce modelul anterior a rămas până acm la 4.1.2. Terminalul este disponibil deocamdată doar în Olanda la un preţ de 180€, acesta urmând să ajungă probabil şi pe meleagurile noastre în curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News