Samsung Galaxy S2 – cel mai tare din parcare

Samsung Galaxy S2 - cel mai tare din parcare

Samsung Galaxy S2 este fără discuţii telefonul momentului. Dotările de top, fără compromisuri, fac ca Samsung Galaxy S2 să fie un dispozitiv dorit la unison, indiferent de producătorul pe care îl simpatizăm. Zilele acestea am avut ocazia să-l testăm şi să realizăm, aşa cum era de aşteptat, că rezultatele obţinute în utilizarea de zi cu zi sunt pe măsura specificaţiilor impresionante de pe hârtie.

SGS II

Am profitat de faptul că Xperia Arc, un alt terminal de top se află prezent la redacţie, şi am decis să realizăm un review comparativ. Decizia am luat-o şi în urma dorinţei cititorilor de a afla recomandarea noastră: Xperia Arc sau Samsung Galaxy S2?

Design

SGS II si Xperia ArcLa Samsung Galaxy S2 am apreciat dimensiunile foarte compacte pentru un smartphone cu ecran de 4.3 inch. Cu ai săi 8,5 mm şi 116 grame, Samsung Galaxy S2 este o idee mai subţire decât Xperia Arc (un alt terminal recunoscut pentru designul reuşit – 8,7 mm) şi mai uşor, ce-i drept cu un singur gram. Nu este însă la fel de confortabil în utilizare, căci SE Arc are un spate uşor curbat care se potriveşte de minune formei palmei, în vreme ce terminalul sud-coreean are spatele drept şi ceva mai lat – din acest motiv nu stă natural în palmă şi devine solicitant după un timp.

Samsung Galaxy S2 câştigă totuşi puncte la capitolul calitatea materialelor – un plastic de foarte bună calitate şi cu o textură plăcută la atingere, ce are totodată şi rolul de a nu crea disconfort dacă îţi transpiră mâinile şi care respinge categoric amprentele. Desigur, partea frontală dominată de ecranul touch lucios nu scapă de acest tratament inestetic.

Corpul per ansamblu este foarte bine „închegat”, mai bine decât cel al lui Xperia Arc.

SGS II SGS II

Deasupra ecranului observăm difuzorul, senzorii de lumină şi proximitate şi camera secundară pentru apeluri video şi auto-portrete. Sub ecran avem trei taste de control, două senzitive plasate în stânga şi în dreapta şi butonul de confirmare în centru (acesta trebuie apăsat).

Butonul de Power / Stand-by se află pe marginea dreaptă, iar de cealaltă parte avem tastele de volum. În marginea inferioară a aparatului se găseşte port-ul microUSB, în vreme ce în extrema opusă este amplasat jack-ul de 3,5 mm.

Lipseşte butonul special pentru camera foto / video la Samsung Galaxy S2. Declanşarea se face prin atingerea ecranului în zona de focalizare dorită sau pe butonul virtual dedicat acestei acţiuni. Obiectivul camerei se află pe partea posterioară, flancat în dreapta de un LED Flash.

SGS II

În fine, dacă înlăturăm capacul, observăm slot-ul microSD şi SIM slot-ul. Pentru a le accesa, trebuie să scoatem acumulatorul.

La capitolul design Xperia Arc câştigă la confort şi utilizare – un plus pentru declanşatorul foto / video, Samsung Galaxy S2 punctează la calitate constructivă şi materiale folosite.

SGS II si Xperia Arc

Dotări şi performanţe

Vă reamintim dotările majore ale lui Samsung Galaxy S2:

  • OS Android 2.3 Gingerbread;
  • CPU Dual-core 1.2 GHz, GPU Mali-400 MP;
  • 1 GB RAM;
  • 16 / 32 GB memorie internă, slot microSD;
  • Ecran capacitiv Super AMOLED Plus, 4.3 inch, 480 x 800 pixeli;
  • Cameră de 8 MP, video Full HD 1080p @ 30 fps;
  • HSDPA, Wi-Fi 802.11, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0;
  • GPS, A-GPS;
  • Port microUSB cu suport USB on-the-go;
  • 125,3 x 66,1 x 8,5 mm; 116 grame;
  • Baterie de 1650 mAh.

Xperia Arc si SGS II

Pe partea de dotări terminalul sud-coreean se impune lejer:

  • Plusuri la puterea de procesare (dual core 1.2 GHz vs. single-core 1 GHz, 1 GB vs. 512 MB, GPS Mali-400MP vs. Adreno 205);
  • Un mare plus la capacitatea de stocare internă (16 / 32 GB vs. 320 MB);
  • Prezenţa camerei frontale;
  • Capacitate de filmare Full HD 1080p vs 720p.

Display-urile sunt comparabile atât din punct de vedere al dimensiunilor şi rezoluţiei, cât şi al calităţii imaginii. Samsung se laudă cu matrice Super AMOLED Plus de 4.3 inch şi 480 x 800 pixeli, în vreme ce Xperia Arc susţine un ecran cu iluminare LED de 4.2 inch şi 480 x 854 pixeli, pus în valoare de tehnologia BRAVIA Engine.

SGS II si Arc

Interfaţa propusă de Samsung este în conformitate cu ideologia de bază a sistemului Android – simplitate şi rapiditate. Cele şapte ecrane virtuale sunt mai mult decât suficiente pentru a ne plasa scurtături către aplicaţii şi widget-uri, iar integrarea hub-urilor Samsung (Music, Game, Readers, Social) aduce un plus de conţinut pentru pasionaţii de multimedia şi accesul facil la socializarea pe Internet.

Pentru management-ul conţinutului şi transferul informaţiilor pe calculator există aplicaţia Samsung Kies, dar cei care nu doresc să se lege de ea pot accesa direct memoria telefonului sau card-ul microSD. Dacă apar însă update-uri de software, este recomandat ca acestea să fie făcute prin intermediul aplicaţiei mai sus menţionate. Momentan, Samsung Galaxy S2 rulează ultima versiune de Android pentru smartphone-uri: Android 2.3.3.

Xperia Arc oferă facilităţi similare cu Samsung Galaxy S2, dar sub alte denumiri. Versiunea de software de pe terminalul sosit la teste este Android 2.3.2.

SGS II si XPERIA Arc

Foto şi video

Pozele realizate cu Samsung Galaxy S2 sunt de calitate foarte bună, dar un pic sub cele realizate de Arc. Câteva exemple mai jos.

Pentru a vizualiza poze şi video făcute cu Xperia Arc, faceţi click aici.

În schimb, camera de 8 MP de pe Samsung Galaxy S2 poate filma la impresionanta rezoluţie Full HD 1080p, cu 30 de cadre pe secundă. Detaliile sunt la un nivel foarte bune pentru un telefon şi se pot compara inclusiv cu cele realizate cu camerele video de buzunar.

SGS II Video Sample Full HD 1080p

SGS II Video Sample HD 720p

Redarea video este şi ea automat superioară celei oferite de Arc, mulţumită configuraţiei hardware cu CPU Dual-core şi mai ales chipset-ului grafic Mali-400 MP, singurul capabil să proceseze fluent clipuri Full-HD în momentul de faţă .

Aplicaţii

Samsung Galaxy S2 vine împreună cu o mulţime de aplicaţii, mai multe decât pe Arc. Am remarcat în plus editorul foto, video maker-ul şi o suită office completă, bine pusă la punct, dezvoltată de Polaris. Sigur, pe partea de aplicaţii nu prea putem face comparaţii – Android Market-ul oferă de toate pentru toţi şi nu face discriminări. Deci şi cei care optează pentru Arc vor completa eventualele lipsuri cu aplicaţii din magazinul online – foarte multe gratuite.

Pentru accesul la Internet avem browser-ul default dezvoltat de Google, iar pentru navigaţie putem folosi Google Maps. Hărţile Google Maps nu acoperă prea bine zonele rurale, în oraşele importante însă totul se desfăşoară fără probleme.

SGS II si Xperia Arc

Autonomie

Autonomia lui Samsung Galaxy S2 este surprinzător de bună, dacă ne raportăm la ce se ascunde „sub capotă”. Forjat, ţine cât concurentul selectat de noi (Xperia Arc) – aproximativ şase ore. Lăsat să respire un pic, va duce o zi, iar dacă nu te omori cu statul pe net şi jocurile, Samsung Galaxy S2 te va ţine lejer două zile, două zile şi jumătate.

SGS II

Plusuri şi minusuri Samsung Galaxy S2

[+] Subţire şi foarte uşor, construcţie fără cusur;
[+] Putere de procesare impresionantă – SGS II oferă practic cele mai bune performanţe la ora actuală;
[+] Cameră excelentă de 8 MP cu filmare Full HD;
[+] Ecran superb de 4.3 inch, 800 x 480 pixeli, Gorila Glass;
[+] Suport complet de conectivitate, inclusiv USB on-the-go, DLNA, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi Direct
[+] 16 / 32 GB memorie internă + slot microSD;
[+] Numeroase aplicaţii preinstalate, utile;
[+] GPS, A-GPS.

[-] Niciun minus serios – dăm un sfert de minus pentru că nu are buton dedicat foto şi încă un sfert că nu are hot swap pentru cardul de memorie.

SGS II

Concluzie: mai e nevoie să spunem? Samsung Galaxy S2 este cel mai tare telefon disponibil pe piaţă şi singurul lucru care îl va ţine departe de buzunarele noastre este preţul – unul corect dar care nu e pentru oricine, cel puţin în acest moment. Samsung Galaxy S2 costă la liber 2400 – 2500 de lei.

Telefonul Samsung Galaxy S2 ne-a fost oferit spre testare de către magazinul online koyos.ro.

Xperia Arc, deşi ca performanţe este clar în umbra marelui Samsung Galaxy S2, nu trebuie subestimat sau subapreciat: design excelent, cameră foto de asemenea (la poze depăşeşte Samusung Galaxy S2), ecran foarte bun şi suport de conectivitate la fel de bun. Puterea de procesare este suficientă pentru majoritatea dintre noi, doar utilizatorii extrem de pretenţioşi ar putea strâmba din nas.

Recomandarea noastră este Samsung Galaxy S2 pentru performanţe de top şi dacă nu se pune problema banilor. Xperia Arc rămâne o alegere foarte bună, cu condiţia ca preţul să fie sub 2000 de lei la liber.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News