Samsung Galaxy S20: toate cele trei modele au fost testate cu GeekBench 5.1. Cât de performante sunt

03.02.2020
Samsung Galaxy S20: toate cele trei modele au fost testate cu GeekBench 5.1. Cât de performante sunt

Mai este o săptămână până când noile smartphone-uri Samsung Galaxy S20 vor fi prezentate în mod oficial, iar primele teste de performanţă care includ toate cele trei modele: S20, S20+ şi S20 Ultra, au fost deja realizate. Avem două seturi de teste prin intermediul GeekBench 5.1, cu două versiui diferite ale telefoanelor, cel puţin în teorie: versiunile Coreene şi cele Americane. Spunem teoreit, pentru că la nivel hardware, acestea sunt identice: toate folosesc Snapdragon 865 de la Qualcomm, nu şi Exynos 990.

Testele de performanţă au fost realizate folosind GeekBench 5.1, cel mai probabil pe o versiune software nefinalizată, deci nu complet optimizată pentru hardware-ul prezent. Din acest motiv, rezultatele de performanţă nu sunt tocmai consistente pe cele trei dispozitive, mai ales că în unele cazuri putem vedea o diferenţă considerabilă chiar şi între aceleaşi variante de telefoane, singura diferenţă fiind regiunea pentru care sunt construite.

Samsung Galaxy S20: cât de puternice sunt noile telefoane high end

Ne aşteptam la o diferenţă de 25% între performanţa modelelor Galaxy S20 faţă de modelele Galaxy S10, întrucât aceasta este performanţa în plus promisă de către Qualcomm pentru chipset-ul Snapdragon 865 faţă de varianta 855 de anul trecut. În linii mari, această diferenţă este confirmată. Totuşi, nu este clar dacă utilizatorii vor vedea o diferenţă notabilă în utilizare, întrucât telefoanele Galaxy S10 erau deja destul de performante.

Iată rezultatele testelor GeekBench 5.1 pentru cele două variante ale seriei Galaxy S20 folosite:

Seria Galaxy S20 în versiunea din Coreea de Sud:

  • Galaxy S20: Single-Core: 922 / Multi-Core: 3.103 (link)
  • Galaxy S20+: Single-Core 925 / Multi-Core: 3.230 (link)
  • Galaxy S20 Ultra: Single-Core: 919 / Multi-Core 3.193 (link)

Seria Galaxy S20 în versiunea din Statele Unite ale Americii:

  • Galaxy S20: Single-Core: 561 / Multi-Core: 2.358 (link)
  • Galaxy S20+: Single-Core 923 / Multi-Core: 3.267 (link)
  • Galaxy S20 Ultra: Single-Core: 756 / Multi-Core 2.871 (link)

Diferenţele majore par să apară între versiunile Galaxy S20 şi Galaxy S20 Ultra, modelele din SUA fiind ceva mai lente în aceste teste. Desigur, nu este tocmai clar dacă testele au fost făcute cu telefoanele „reci”, sau dacă înainte au fost rulate şi alte teste, lucru care ar putea afecta performanţa raportată.

Este interesant însă să vedem versiuni pentru Coreea de Sud cu chipset Qualcomm. De obicei, acestea şi variantele pentru Europa veneau echipate cu chipset-uri Exynos. Se pare că anul acesta, doar Europa va mai primi chipset-urile proprietare Samsung. Totodată, este confirmat faptul că toate cele trei variante ale telefoanelor, cel puţin în variantele 5G, vor avea 12 GB memorie RAM. Nu este însă clar dacă vor exista variante 4G pentru aceste dispozitive în toată lumea, iar modelul Galaxy S20 Ultra ar putea fi livrat exclusiv în variantă 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult