Posesorii de telefoane Galaxy S20 Ultra reclamă probleme cu supraîncălzirea și nefuncționarea autofocus

13.04.2020
Posesorii de telefoane Galaxy S20 Ultra reclamă probleme cu supraîncălzirea și nefuncționarea autofocus

În ciuda eforturilor depuse de Samsung pentru soluționarea prin actualizări de firmware ale problemelor semnalate până acum, telefoanele Galaxy S20 Ultra încă au probleme serioase de funcționare care par să pornească de la partea de harwdare.

Tot mai numeroși pe forumurile pentru suport tehnic, o parte dintre posesorii Galaxy S20 Ultra reclamă probleme persistente cu supraîncălzirea telefonului și funcționarea necorespunzătoare a sistemului de autofocus implementat pentru camera foto principală. La o analiză sumară, constatăm că problemele se limitează la varianta cu chipset Exynos a modelului Galaxy S20 Ultra.

Concret, pentru o parte dintre utilizatori pornirea aplicației de captură duce la încălzirea subită a telefonului, simptomul manifestându-se după doar câteva secunde de folosire a camerei foto. Deloc surprinzător, pe lângă încălzirea nejustificată a telefonului este semnalată și prăbușirea autonomiei oferită de acumulator, unii utilizatorii obținând doar 3.5-4 ore de utilizare continuă (screen-on time) cu o încărcare, mult sub estimările formulate de producător.

https://twitter.com/i/status/1248199585455013890

Contrazicând unele speculații privind slaba implementare a suportului 5G, tendința de supraîncălzire se manifestă și atunci când telefonul este conectat la rețele 4G, indicând că problema este de altă natură.

Confirmată și cu un clip video, problema sistemului autofocus se manifestă prin imposibilitatea fixării pe un obiecta nume, focalizarea având oscilații constante care incomodează obținerea de imagini clare și lasă modul de filmare practic inutilizabil.

Nu este clar dacă problemele țin de un viciu de proiectare al chipsetului Exynos 990, sau se rezumă la unu sau mai multe bug-uri software care pot fi remediate. În prima variantă, soluția ar putea fi rechemarea în masă a telefoanelor deja vândute și oprirea de la vânzare a celor deja fabricate, cu costuri enorme pentru Samsung.

Având în vedere faptul că modelul Galaxy S20 Ultra este de ceva timp pe piață, pare greu de crezut că Samsung nu cunoaște deja aceste probleme în detaliu, fiecare zi de întârziere în livrarea unor actualizări de firmware întărind suspiciunile cum că telefonul ultra-premium de 1400 dolari are defecte iremediabile. Ce-i drept, Samsung a livrat deja o actualizare de firmware care ar trebui să adreseze problemele de focalizare a camerei foto, însă teste independente arată că sistemul este în continuare nepermis de lent pentru un telefon premium. În plus, soluția găsită a introdus alte simptome manifestate prin folosirea prea agresivă a unui filtru de sharpening, remediu software menit să ascundă problema reală.

Deocamdată, nu este târziu, Samsung putând livra în orice moment o nouă versiune de firmware care să rezolve toate problemele descoperite până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult