Samsung Galaxy S21 ar putea fi livrat fără senzor 3D TOF, dar cu jack de căști

17.08.2020
Samsung Galaxy S21 ar putea fi livrat fără senzor 3D TOF, dar cu jack de căști

Acum că Galaxy Note20 este la doar câteva zile de lansarea oficială și că știm cam tot ceea ce este de știut despre el, privirile se întorc către următoarea generație de smartphone-uri high-end de la Samsung. Modulul de cameră de pe Galaxy Note20 Ultra vine fără un senzor „time of flight” (3D TOF), iar acest lucru va continua aparent și pe Galaxy S21 (sau S30?), care va fi livrat fără un astfel de senzor. Motivele sunt multiple, de la calitatea slabă a tehnologiei din prezent, până la faptul că nu are prea multă utilitate practică.

Conform The Elec, motivul pentru care nici Note20 și nici Galaxy S21 nu vor beneficia de senzori 3D TOF este pentru că Apple deține deja o soluție mult mai performantă. Aceasta a debutat pe iPad Pro 2020, fiind numit un senzor LiDAR, care acoperă o distanță de două ori mai mare. Motivul pentru care Samsung nu poate accesa momentan această tehnologie este faptul că Apple are un contract de exclusivitate pe ea cu Sony.

Samsung pregătește schimbări în seriile de smartphone-uri Galaxy S și Galaxy Note

Astfel, Samsung a decis ca momentan să nu mai folosească tehnologia alternativă la care are momentan acces. Întrucât nu există încă aplicații care să beneficieze cu adevărat de pe urma unui astfel de senzor, îl va scoate din dispozitivele sale. Acesta se va întoarce pe telefoanele Samsung în viitor, dar cu un senzor time of flight proprietar, dezvoltat de divizia Samsung LSI, care să asigure o performanță de top.

Ce s-ar putea întoarce însă pe Galaxy S21 ar putea fi însă un jack de căști. Telefoanele Samsung au oferit un astfel de port pe modelele Galaxy S și Galaxy Note până la generațiile anterioare. Note10 și S20 au fost primele care au eliminat această componentă, spre dezamăgirea fanilor. Compania ar putea lansa seria Galaxy S21 cu un jack de căști pentru a „testa” piața. În cazul în care răspunsul fanilor este negativ și nu se va vedea un trend ascendent în vânzări, probabil că acesta va rămâne doar un experiment.

Frica celor de la Samsung pare să fie faptul că modelele S20 nu s-au vândut la fel de bine ca modelele anterioare și din cauza faptului că nu aveau un jack de căști. Adevărul este însă că prețurile telefoanelor sale a crescut substanțial în ultimii câțiva ani, în timp ce pandemia de COVID-19 a afectat cu siguranță vânzările de telefoane, în special pe segmentul high-end.

Aceeași sursă care vorbește despre jack-ul de căști (Mauri QHD), menționează și faptul că de acum seria Galaxy S va fi folosită pentru promovare mai mare, în timp ce seria Note ar putea deveni mai experimentală, cu noi funcționalități neobișnuite. De altfel, compania se așteaptă ca modelele S din viitor să vândă mai bine decât variantele din gama Note.

sursa: Android Central, Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult