Samsung Galaxy S30 Ultra, livrat cu accesoriu S Pen. Galaxy Z Fold 3, înlocuitor pentru Galaxy Note

25.08.2020
Samsung Galaxy S30 Ultra, livrat cu accesoriu S Pen. Galaxy Z Fold 3, înlocuitor pentru Galaxy Note

Potrivit ultimelor zvonuri, Note20 Ultra este ultimul produs din seria Galaxy Note, Samsung urmând să-i împartă fanii între modelul Galaxy S30 Ultra livrat cu accesoriu S Pen și alternativa cu ecran pliabil Galaxy Z Fold 3.

Bazată pe tehnologii ajunse la maturitate, gama de telefoane Galaxy Z Fold va prezenta alternativa modernă la seria Galaxy Note. În același timp, fanii Samsung cu buget nu chiar de lux, dispuși să rămână cu formatul unui smartphone tradițional, vor avea la dispoziție seria Galaxy S30 Ultra echipată cu ecran generos și toate facilitățile livrate până acum de modelul Note.

Galaxy S30 Ultra și Galaxy Z Fold 3, înlocuitorii Galaxy Note

Potrivit dezvăluirilor făcute în publicația sud-coreeană, viitoarea serie Galaxy S30 va cuprinde trei modele smartphone, identificate cu numele de cod M1, N2 și O3. Dintre acestea, versiunea de top va fi echipată cu accesoriu S Pen. Aceeași publicație precizează și că lansarea Galaxy Note 30 nu este confirmată pentru a doua jumătate a anului 2021, adăugând că în acest interval Samsung pregătește lansarea modelului Galaxy Z Fold 3 cu accesoriu S-Pen.

Cu vânzări între momentul lansării și finalul anului estimate la 10 milioane de unități, Galaxy Note este cu mult în fața seriei Galaxy Z Fold, retragerea sa reprezentând pentru Samsung un pariu mai degrabă riscant pe impulsionarea vânzărilor de telefoane pliabile.

Sursa citează precizează și că producerea sticlei ultra-subțire (UTG) pentru folosirea cu ecrane pliabile reprezintă o posibilă piedică pentru Galaxy Z Fold, lipsa stocurilor în magazine fiind de fapt cauza pentru vânzările mai slabe.

Însă chiar dacă problema capacității de producție este rezolvată, Samsung mai are de rezolvat o problemă ținând de compatibilitatea accesoriului S Pen cu ecranele pliabile. Mult mai sensibile la șocuri mecanice, acestea ar putea fi deteriorate la apăsările prea energice cu stylus-ul. Sigur, cele mai recente telefoane pliabile Samsung folosesc soluția UTG pentru rezistență suplimentară, însă deasupra stratului de sticlă găsim tot o folie din plastic, predispusă la zgârieturi și imposibil de înlocuit fără ajutorul Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult