Samsung Galaxy S8, S8+ şi Note8 primesc Android 9.0 Pie beta cu interfaţa One UI

17.01.2019
Samsung Galaxy S8, S8+ şi Note8 primesc Android 9.0 Pie beta cu interfaţa One UI

Acum că update-ul la Android 9.0 Pie a fost lansat pe Galaxy S9 şi S9+ şi urmează să ajungă într-o variantă finală şi pe Galaxy Note9 în luna februarie la nivel global, Samsung pregăteşte terenul pentru lansarea noii versiuni a sistemului de operare şi pe alte modele. Singurele dispozitive mai vechi care vor primi această actualizare vor fi însă Galaxy S8, S8+ şi Note8, iar acum utilizatorii care le deţin se pot înscrie pentru a testa o versiune beta a software-ului.

În cazul în care aveţi unul dintre dispozitivele din 2017 de la Samsung din familiile S8 sau Note8, tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi în beta folosind aplicaţia Samsung Members. În cazul în care aceasta nu este instalată deja pe dispozitiv, o puteţi găsi atât în Google Play Store, cât şi în magazinul Galaxy Apps de la Samsung. Odată înscris, dispozitivul va primi o actualizare beta care va trebui instalată. Este recomandat un back-up înainte de a face trecerea la acest software, întrucât există posibilitatea ca acesta să fie instabil şi să necesite instalarea versiunii stabile de Android Oreo din nou.

Alături de Android 9.0 Pie, cea mai mare noutate a noului software de la Samsung este interfaţa One UI. Aceasta modifică complet modul în care telefonul afişează meniurile şi aplicaţiile proprietare ale companiei. Samsung promite posibilitatea de a folosi întregul sistem de operare într-un mod „întunecat”, care va ajuta dispozitivele să consume mai puţină baterie şi utilizarea mai uşoară cu o singură mână. Practic, toate elementele interactive sunt acum mutate în jumătatea de jos a ecranului, în partea de sus fiind afişate doar elemente vizuale.

În cazul dispozitivelor mai vechi, Samsung oferă prioritate modelului Galaxy Note8, pentru care plănuieşte să lanseze versiunea finală în luna februarie. În cazul Galaxy S8 şi S8+, actualizarea la Android 9.0 Pie este programată pentru lansare în luna martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult