Samsung Galaxy Z Flip (prima generație): avantaje și dezavantaje ale telefonului pliabil

18.03.2022
Samsung Galaxy Z Flip (prima generație): avantaje și dezavantaje ale telefonului pliabil

Dacă există vreun tip de telefon care atrage multe priviri astăzi, acesta este Samsung Galaxy Z Flip. Vorbim de un smartphone care se pliază la jumătate și care, fără îndoială, atrage atenția.

Dar este suficientă inovație să alegi să cheltuiești peste 3.000 de lei pe acest smartphone pliabil în comparație cu alte opțiuni de pe piață pentru mai puțini bani? Iată o analiză a caracteristicilor și specificațiilor tehnice ale Samsung Flip, dar și câteva sfaturi de utilizare.

Avantaje

Designul Samsung Flip este unic și atrage atenția. Evident, cel mai interesant este sistemul său de pliere, iar finisajele te fac să simți că, dincolo de a fi un telefon mobil, Samsung Galaxy Z Flip este o bijuterie a tehnologiei. Spre deosebire de ce se întâmplă cu Samsung Galaxy Fold, care este un dispozitiv mare și greu, cu Samsung Flip te vei simți confortabil din prima clipă.

Sistemul de pliere este mai natural decât cel al lui Fold, iar faptul că poate fi folosit cu o singură mână oferă siguranță. Samsung spune că a îmbunătățit balamalele și acest lucru chiar face diferența. Ei bine, și când îl deschizi cu o singură mână nu ai impresia că o să îți cadă, ceea ce nu s-a întâmplat cu Fold din cauza dimensiunii sale.

Ecranul principal, Dynamic AMOLED de 6,7 inci, rezoluție Full HD+ cu format 21,9; 9, este un ecran cu calitatea cu care ne-a obișnuit Samsung. Deși dacă ecranul este oprit se vede semnul de pliere, atunci când îl folosești și joci un video sau un joc video, acesta pur și simplu dispare. Te vei obișnui, oricum, dar adevărul este că nu deranjează deloc.

Nu există nicio problemă la camerele Samsung Flip: nu sunt cele mai bune camere Samsung, dar sunt mai bune decât cele ale multor telefoane mobile care sunt vândute ca high-end.

Ceea ce trebuie să menționăm este că poți folosi mobilul pliat pe jumătate pentru a face un selfie sau un apel video, ceea ce poate fi interesant… Este una dintre cele mai clare utilizări pe care le-am văzut pentru sistemul de pliere, de fapt.

Particularități

Când pliezi Samsung Flip, ai un ecran secundar pe cât de mic, pe atât de puțin util: este un super AMOLED de 1,1 inch cu o rezoluție de 300 x 112 pixeli care este folosit pentru notificări și pentru a ne ghida atunci când facem un selfie cu camera din spate și mobilul pliat. Mai mult curiozitate decât utilitate.

Bateria este de 3.300 mAh cu un sistem de încărcare rapidă de 15 W și încărcare wireless de 9 W. Nu este cea mai mare baterie, care să ofere cea mai mare autonomie și nici nu se încarcă foarte rapid. Este ceva „suficient”.

Că Samsung Flip nu este impermeabil este o problemă care trebuie luată în considerare și atunci când ne uităm la un mobil high-end. Înțelegem că este o chestiune de cât de delicat este ecranul, dar este un risc important care trebuie asumat de către utilizator.

Dezavantaje

Designul Samsung Flip este foarte elegant, dar materialul cu care l-au realizat îl face un mobil foarte greu de păstrat curat: absoarbe amprentele digitale și nu există nicio modalitate de a scăpa de ele. Pare murdar, pare neglijent. Și fie o accepți și te resemnezi, fie te obsedează și va trebui să stai mereu cu o cârpă în mână pentru a-l menține curat și îngrijit. O soluție permanentă ar fi o husă, dar aceasta va ascunde design-ul dispozitivului.

Utilitatea ecranului pliabil al lui Samsung Flip este greu de clarificat dincolo de a-l folosi în formă de „L” pentru a face un selfie sau de a-l lăsa pe orizontală pentru a sta ca un trepied atunci când vizualizezi conținut multimedia.

În rest, faptul că ecranul devine pliabil este discutabil de util: ai trecut la un mobil pe jumătate mai mic, dar dincolo de curiozitate și exclusivitate, ce ne oferă asta?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult