Samsung Galaxy Z Fold4 ar putea fi livrat cu o urmă de pliere mai subtilă

26.05.2022
Samsung Galaxy Z Fold4 ar putea fi livrat cu o urmă de pliere mai subtilă

Samsung este un adevărat pionier al ecranelor pliabile din spațiul mobil, fiind prima companie care a adus astfel de produse pe piața globală, după diverse tentative ale unor companii mai mici. Din păcate, inovația companiei în acest domeniu este foarte lentă, toate telefoanele lansate în ultimii trei ani în această categorie fiind similare cu primele generații. Cea mai mare problemă a telefoanelor pliabile Samsung pare să fie „cuta” de pe centrul ecranului”, care ar putea fi rezolvată, cel puțin parțial, în 2022 pe noul Galaxy Z Fold4.

Samsung va îmbunătăți din nou ecranul de pe Galaxy Z Fold4

Cele mai noi informații despre Galaxy Z Fold4, următorul flagship cu ecran pliabil de la Samsung, sugerează că ar trebui să vedem o cută mai puțin evidentă pe noul ecran pliabil. Ice Universe, leaker cunoscut, în special în raport cu lansările Samsung, spune că a văzut Fold4 și că ecranul acestui model este semnificativ mai „plat” decât cel de pe Fold3 de anul trecut.

Cel mai probabil, Samsung adoptă un nou design pentru balamaua dispozitivului, care permite o rază mai mare de pliere, așa cum am văzut și pe alte dispozitive pliabile din ultimii ani.

De exemplu, Motorola RAZR avea un ecran aproape lipsit de urme, cel puțin atunci când îl foloseai în mod obișnuit, fără să cauți special în reflexii zonele în care ecranul se pliază. De asemenea, Oppo Find N, telefonul pliabil cu design similar cu seria Fold de la Samsung, oferă un ecran aproape perfect plat, fără nicio urmă de pliere și chiar fără ca acea zonă să se simtă diferit.

Galaxy Fold 1, 2 și 3 au venit toate cu o cută foarte evidentă pe centru, chiar dacă, în timp, ecranul a evoluat de la un panel la 60 Hz la unul de 120 Hz și în final unul cu compatibilitate cu stylus și cu o cameră frontală integrată în ecran. Eliminarea cutei ar fi următorul pas logic pentru această serie de telefoane, mai ales acum, când Samsung pare să plănuiască producția în mai multe exemplare a noii serii, împingând mai mult dispozitivele pliabile către „mainstream”.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult