Samsung împiedică reprogramarea butonului Bixby de pe Galaxy S8

18.04.2017
Samsung împiedică reprogramarea butonului Bixby de pe Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 vine cu un buton în plus faţă de alte dispozitive de pe piaţă, însă utilitatea acestuia pentru utilizatorii de rând este limitată la accesarea asistentului virtual Bixby. În ciuda faptului că smartphone-ul nu este încă oficial disponibil pe piaţă, dezvoltatorii de aplicaţii au reuşit deja să lanseze un software care să asigure reprogramarea butonului. Samsung pare însă să nu fie de acord cu aceast tip de aplicaţie şi deja a oprit această capabilitate.

Aplicaţia capabilă să modifice comportamentul butonului pentru Bixby folosea anumite legături din sofware-ul dezvoltat de Samsung pentru a funcţiona. Se pare că Samsung a lansat deja un update în format OTA (over-the-air), care descarcă doar câţiva MB de date şi poate fi aplicat foarte rapid. Odată instalat, noul software împiedică aplicaţiile terţe să acceseze butonul Bixby şi să îl poată reconfigura.

Strategia Samsung referitoare la Galaxy S8 este să aducă funcţionalitatea Bixby în faţa cât mai multor utilizatori, acesta fiind încă un pas în încercarea de a câştiga independenţă de serviciile şi software-ul dezvoltat de Google. Desigur, această schimbare nu poate fi realizată peste noapte, iar sistemul său proprietar de operare, Tizen, nu pare a fi într-o stare prea bună, având în vedere că tocmai au fost descoperite câteva zeci de portiţe pentru hackeri.

Important pentru companie este să obişnuiască utilizatorii cu utilizarea Bixby în defavoarea Google Now, care oferă funcţionalitate similară şi chiar mai complexă. Dezavantajul Samsung este că Bixby se lansează într-un stadiu încă nefinalizat, fără suport pentru comenzi vocale şi fără integrare cu alte servicii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult