Samsung încearcă să ascundă „dunga” de pe centrul ecranului lui Galaxy Fold [VIDEO]

26.02.2019
Samsung încearcă să ascundă „dunga” de pe centrul ecranului lui Galaxy Fold [VIDEO]

Samsung a prezentat săptămâna trecută la Londra noul său telefon pliabil, Galaxy Fold, însă nu a permis nimănui să se apropie de dispozitiv sau să îl atingă. Acum că telefonul este expus la Mobile World Congress ne-am fi aşteptat să vedem noi informaţii despre acesta, însă compania în continuare încearcă să controleze expunerea şi mesajul din jurul acestuia. În urma îngrijorărilor că dunga de pe mijlocul ecranului, acolo unde acesta se îndoaie ar putea crea o imagine negativă, compania a expus telefonul într-un recipient din sticlă, care are la interior oglinzi, care crează tot felul de reflexii pe suprafaţa lui Galaxy Fold.

Este aproape imposibil să realizezi o fotografie a modelului Galaxy Fold fără să ai reflexii în plus pe ecran, care pot fi confundate cu dunga de pe mijlocul ecranului, fiind astfel greu de intuit exact cum arată în realitate Galaxy Fold. Cu doar două luni rămase până la lansare oficială, probabil că nu este o idee bună să ascundă dispozitivul pentru mult timp. Momentan, atât telefonul pliabil Samsung, cât şi cel de la Huawei au urme de la pliere pe centru, iar aceasta pare să fie mai degrabă o limitare a tehnologiei din prezent şi nu un defect de fabricaţie.

În afară de momentul în care telefonul a fost prezentat pe scenele din San Francisco şi Londra, Samsung nu a prezentat telefonul fără ca acesta să fie protejat de o vitrină din sticlă. Ba chiar şi cel mai recent clip de prezentare al companiei, care prezintă telefonul, încearcă să îl filmeze din anumite unghiuri, care să nu dezvăluie dunga de pe centrul ecranului.

Este destul de clar că un astfel de dispozitiv inovator nu va fi perfect încă de la prima generaţie, însă preţul prohibitiv pe care atât Samsung, cât şi Huawei îl cer pentru şansa de a testa o nouă tehnologie pare puţin exagerat. Desigur, preţul de la raft este direct influenţat de capacitatea de producţie a companiilor. Ecranele sunt greu de fabricat, iar balamalele sunt realizate din foarte multe componente, ceea ce adaugă costuri în plus.

Vom afla mai multe despre display-ul Infinity-Flex din Samsung Galaxy Fold mai aproape de lansare şi vom vedea cum va adresa compania această imperfecţiune a telefonului său de 2.000 de euro. Momentan însă, se pare că Samsung încearcă să ascundă „cuta” din display.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult