Samsung începe distribuţia update-ului la Android 10 pentru Galaxy S9 şi S9+

29.01.2020
Samsung începe distribuţia update-ului la Android 10 pentru Galaxy S9 şi S9+

La scurt timp după actualizarea modelelor sale din 2019, Samsung începe să actualizeze şi flagship-urile din 2018, modelele Galaxy S9 şi S9+. Galaxy Note10, S10 şi Note9 au făcut deja trecerea la Android 10 cu One UI 2.0, iar acum şi modelele puţin mai vechi vor primi acelaşi software, la aproape 2 ani de la lansarea oficială. Cel mai probabil, acesta va fi ultimul update important, care va aduce o nouă versiune de Android pe dispozitivele din gama Galaxy S9.

Primele dispozitive Galaxy S9 şi S9+ au început deja să primească versiunea finală de Android 10, utilizatorii din Germania şi SUA confirmând că actualizarea poate fi descărcată. Este vorba însă despre utilizatori care folosesc Android 9.0 Pie şi One UI-ul original, nu despre cei care foloseau o versiune beta de Android 10. În general, actualizările la versiuni finale vin mai întâi pentru cei care au testat software-ul în cadrul programelor beta oficiale.

Actualizare ocupă puţin sub 2 GB (1,8 sau 1,9 GB, în funcţie de modelul de telefon) şi integrează şi actualizarea de securitate Google pentru luna ianuarie 2020. Cei care folosesc dispozitive Galaxy S9 în alte regiuni vor trebui să mai aştepte măcar câteva zile, dacă nu câteva săptămâni, întrucât actualizarea este programată oficial să apară abia în luna februarie sau chiar martie pentru anumite regiuni, pe programul oficial de actualizare publicat de Samsung.

Totuşi, nu este exclus ca update-ul să apară mai devreme şi pe dispozitivele din alte ţări, inclusiv din România. Puteţi verifica manual dacă actualizarea este disponibilă, sau puteţi aştepta notificarea update-ului în regim OTA. Odată ce pachetele software devin disponibile, acestea vor putea fi descărcate şi pe un computer şi instalate manual de pe un card microSD sau un stick USB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult