Samsung investighează un Galaxy S III care a luat foc! (UPDATE)

Samsung investighează un Galaxy S III care a luat foc! (UPDATE)

Update:În urma evenimentului în care un telefon Galaxy S III ar fi explodat în maşina unui tânăr din Irlanda, Samsung a luat toate măsurile de investigare necesare şi, acum, vine cu un răspuns oficial referitor la situaţie:

Samsung a contractat Fire Investigations UK (FIUK), o organizaţie independentă, pentru a determina cauza exactă a avariilor pe care le-a suferit telefonul GALAXY S III, care ar fi fost, conform declaraţiilor, afectat de căldură. Samsung a oferit celor de la FIUK un număr de telefoane Galaxy S III, inclusiv unitatea avariată, cu scopul de a le testa.

În urma investigaţiei, FIUK a făcut public un rezumat al acesteia, în care se spune: „Sursa de energie responsabilă pentru generarea căldurii a fost determinată ca fiind externă dispozitivului,” şi „dispozitivul nu a fost responsabil pentru cauza focului.”

Rămânem dedicaţi oferirii unor produse sigure, de înaltă calitate, utilizatorilor noştri.


Galaxy S III, cel mai aclamat smartphone Samsung al momentului, ar putea avea un viciu de proiectare capabil să pună în pericol siguranţa utilizatorilor.

Samsung Galaxy S III

Problema a ieşit la iveală după ce un utilizator din Irlanda a raportat că exemplarul său Galaxy S3 s-a defectat cu un zgomot puternic, după care au ieşit flăcări ce au topit parţial carcasa telefonului. Norocul său a fost că telefonul stătea într-un suport pentru maşină şi nu în buzunar, sau mai rău, ţinut la ureche în timpul unei convorbiri.

Samsung investighează un exemplar Galaxy S III care a luat foc!

Aparent, deşi flăcările au fost suficient de puternice pentru a deteriora şi o componentă de plastic a autoturismului, telefonul nu a fost complet distrus în incident şi chiar a continuat să funcţioneze, dar fără semnal la reţeaua de telefonie mobilă.

Incidentul nu pare să fie cauzat de defectarea acumulatorului

Cel puţin deocamdată, cazul raportat pare să fie unul singular. Chiar şi aşa, Samsung a luat în serios această problemă şi va investiga cauzele potenţiale de îndată ce va primi exemplarul Galaxy S III defectat. Compania a precizat că va da mai multe detalii după finalizarea investigaţiilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult