Samsung, iPhone şi Huawei sunt mărcile de smartphone-uri despre care românii se documentează cel mai mult online

28.09.2016
Samsung, iPhone şi Huawei sunt mărcile de smartphone-uri despre care românii se documentează cel mai mult online
Samsung, iPhone şi Huawei sunt cele mai populare branduri în România, pe segmentul „Computers & Electronics“, potrivit unui studiu realizat de agenţia de marketing online Today’s. Pe segmentul „Shopping“, Samsung conduce detaşat. Topul rămâne la fel şi dacă vom compara frecvenţa căutării termenilor: „telefon samsung“, „telefon iphone“, „telefon huawei“. Asta după ce, în 2015, cuvântul „smartphone“ a fost cel mai căutat termen, cu o medie de 6.600 de interogări pe lună. 
 
Analiza aceasta a fost realizată folosind Google Trends şi ia în calcul ultimul an. 

În ultimele 12 luni, cele mai comune căutări pentru Samsung – cea mai populară marcă de smartphone în România – au fost „samsung galaxy“, „samsung s5“ şi „s5“. De cele mai multe ori, românii se interesează mai mult de telefoane toamna, înainte de Black Friday, şi la început de an, atunci când urmăresc reducerile şi pregătesc cadouri pentru cei dragi.

 
În ceea ce priveşte iPhone şi Huawei, topul căutărilor arată astfel: iPhone – „iphone 5se“, „iphone 7 precomanda“, „iphone 6s 64gb“, Huawei – „huawei mate 8“, „huawei mate s“, „huawei p8 lite“.
 
Pe locul patru în topul mărcilor de smartphone-uri de care românii sunt interesaţi se situează Lenovo. În acest caz cele mai populare căutări online sunt: „lenovo a7010“ şi „lenovo a 6010“.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video