Samsung lansează Galaxy A03 Core, un telefon ieftin cu ecran mare și baterie de 5000 mAh

15.11.2021
Samsung lansează Galaxy A03 Core, un telefon ieftin cu ecran mare și baterie de 5000 mAh

Galaxy A03 Core este un telefon Samsung din gama low-cost, ideal pentru ofertele cu abonament ale operatorilor de telefonie mobilă.

În general, telefoanele ieftine cu Android nu mai reprezintă un compromis chiar atât de mare pe partea de performanță, atât timp cât nu te duci chiar la modelul cu cel mai mic preț posibil. Din păcate, Galaxy A03 Core este unul din acele telefoane la care nu ajungi decât dacă n-ai încotro, sau îl primești „gratis” împreună cu un abonament atractiv de telefonie mobilă.

Acesta vine motorizat de un chipset Unisoc SC9863A, cu performanțe ușor inferioare soluției Snapdragon 450 in anul 2020. Însă de departe, limitarea cea mai sâcâitoare va fi cantitatea de 2GB memorie RAM, nu lasă prea mult spațiu de manevră celor obișnuiți să comute frecvent între aplicațiile de Android, însă măcar aplicația care rulează în prim-plan ar trebui să aibă nivel de performanță acceptabil.

În cazul de față, Galaxy A03 Core vine cu un ecran LCD de 6.5 inch și rezoluție HD+ care nu avantajează claritatea imaginii. Totuși, rezoluția modestă prezintă și avantaje, cum ar fi un consum mai redus de energie. Dacă pui la socoteală și capacitatea acumulatorului de 5000 mAh, obținerea unei autonomii de trei zile este plauzibilă la utilizare normală. Din păcate, absența tehnologiei Quick Charge se traduce în timpi de așteptare destul de mari la încărcare.

  • Ecran de 6.5-inch (1560 × 720 pixeli) HD+ LCD Infinity-V
  • Chipset Unisoc SC9863A (CPU 1.6GHz octa-core Cortex-A55 + GPU PowerVR IMG8322, 28 nm)
  • Memorie: 2GB RAM + 32GB stocare intenră / slot micro SD
  • OS: Android + Samsung One UI
  • Camere foto: 8MP, camera frontală de 5MP cu f/2.2
  • Dimensiuni: 164.2 x 75.9 x 9.1 mm
  • Acumulator 5,000mAh cu încărcare de 10W
  • Alte dotări: dual SIM (nano + nano + microSD) sau single SIM + microSD, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5, GPS + GLONASS, 3.5mm audio jack

Din păcate,  vine doar cu o cameră principală de 8MP și cameră frontală de 5MP, nu foarte folositoare.

Accesul la internet se face prin conexiune 4G LTE și Wi-Fi N. Este prezentă o ieșire jack 3.5 mm pentru căști de tip analogic, dar și suport Bluetooth 5 pentru cele de tip wireless.

Telefon cu dimensiuni și greutate apreciabile, Samsung Galaxy A03 Core va putea fi comandat în versiuni de culoare pe albastru și negru. Din păcate, prețul și disponibilitatea în magazine nu au fost comunicate de producător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult