Samsung lansează Galaxy S23 și XCover 6 Pro „Tactical Edition”, dedicate forțelor militare

16.05.2023
Samsung lansează Galaxy S23 și XCover 6 Pro

Samsung anunță două noi modele de telefoane foarte rezistente (rugged), construite special pentru armata SUA. Primul se numește Galaxy S23 Tactical Edition și, exact cum sugerează numele, nu este un smartphone nou, ci doar o versiune modificată a flagship-ului pentru 2023, cu o carcasă mai rezistentă și aceleași specificații hardware. Al doilea este modelul pentru anul acesta al seriei XCover: XCover 6 Pro Tactical Edition, un dispozitiv mid-range, dar la fel de rezistent.

Galaxy S23 și XCover 6 Pro Tactical Edition includ software dedicat pentru armată

Galaxy S23 Tactical Edition este construit cu materiale similare cu modelul S23 „standard”, adică sticlă Gorilla Glass Victus 2+ și aluminiu de nivel „militar” pentru margini. Acesta este echipat cu o carcasă din fabrică, care permite atașarea telefonului pe braț sau pe piept pe uniforma militară. Acesta are același rating IP68 pentru rezistență la apă și praf și vine echipat cu un nou software dedicat forțelor armate. Este vorba despre Android Team Awareness kit și Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit. Acesta vor permite monitorizarea și raportarea de evenimente pe câmpul de luptă și date biometrice despre starea utilizatorilor, care sunt apoi transmise înapoi către centrul de comandă.

Galaxy S23 Tactical edition case

Modelul XCover 6 Pro Tactical Edition tot cu rezistență IP68 și carcasă MIL-STD-810H, același software și chiar și compatibilitate cu DeX. Astfel, soldații pot avea pe câmpul de luptă un dispozitiv capabil să afișeze informațiile pe un ecran mai mare într-o interfață de tip desktop. Acest model vine și cu posibilitatea de a schimba bateria, în timp ce modelul S23 promite doar autonomie îndeajuns pentru a permite completarea misiunilor.

Desigur, S23 este echipat cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, în timp ce XCover 6 Pro vine cu Snapdragon 778G.

„Bazându-ne pe succesul dovedit al modelului Galaxy S20 Tactical edition pentru operatorii de pe front, cele mai noi adiții asigură durabilitate, funcționalitate, și putere de procesare îmbunătățite. [S23 Tactical Edition este]Realizat pentru a fi conectat fără bătăi de cap cu radio-uri tactice și sisteme de misiune pentru a îmbunătăți vigilența situațională pentru o imagine operațională de ansamblu. Modelele de smartphone-uri Tactical Edition de la Samsung sunt singurele dispozitive de care ai nevoie pentru a plănui misiuni, antrenamente și operațiunile zilnice.”, au declarat reprezentanții Samsung.

Cel mai probabil variantele „Tactical Edition” nu vor fi disponibile la vânzare pe piața de smartphone-uri pentru consumatori.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult