Samsung lansează iTest, o aplicație web care transformă iPhone-ul într-un telefon Galaxy

09.04.2021
Samsung lansează iTest, o aplicație web care transformă iPhone-ul într-un telefon Galaxy

Samsung este o companie care încearcă întotdeauna să atragă atenția cu reclame care să prezinte avantajele dispozitivelor sale mobile, în special față de cele de la Apple. Cea mai recentă astfel de campanie se numește iTest și este un răspuns cam întârziat la o campanie mai veche Apple.

În 2015 producătorul american lansa Move to iOS, o campanie pornită cu ocazia aplicației pentru Android cu același nume, care facilita transferul de date și aplicații pe platforma sa. Samsung „atacă” acum Apple cu o aplicația web iTest, care simulează pe iPhone interfața One UI de pe telefoanele Galaxy.

iTest permite utilizatorilor de iPhone să testeze interfața One UI de pe modelele Galaxy

Această campanie este dedicată în special utilizatorilor din Noua Zeelandă, domeniul iTest fiind înregistrat în această țară, însă poate fi accesat de oriunde accesând link-ul itest.nz. Odată accesat, vei putea adăuga un shortcut în meniul telefonului, similar cu o aplicație. Atunci când accesezi „aplicația”, vei fi întâmpinat cu un ecran de pornire similar cu cel al unui smartphone Galaxy de la Samsung, cu tot cu butoane de navigație de Android și posibilitatea de a naviga prin meniurile telefonului de parcă ar rula Android.

Desigur, aceasta este doar o simplă simulare, aplicațiile din interfața iTest nefiind tocmai funcționale. Îți poți face însă o idee destul de bună despre felul în care interfața One UI pentru Android funcționează pe telefoanele Galaxy și poți găsi și câteva mici glume ascunse printre meniurile virtuale. Desigur, Samsung încurajează utilizatorii să testeze funcțiile care nu se găsesc pe iOS, precum Temele pentru interfață.

Pentru că funcționează asemeni unei aplicații native de iOS, în fullscreen, ai putea crede că poți face orice în interfață, însă imediat ce încerci să accesezi notificările sau să navighezi cu gesturi, realizezi că ești încă pe un iPhone, iar aceasta este doar o simplă aplicație web. Este un experiment interesant, care ar putea să convingă câțiva fani Apple să încerce măcar un telefon cu Android, văzând că de fapt acestea nu sunt tocmai atât de diferite în utilizare.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult