Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 12.02.2014
Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

După experimentul cunoscut sub numele Galaxy Round, Samsung pregăteşte un succesor cu design avansat, al cărui ecran “îndoit” capătă un dublu rol.

A nu se confunda cu ecranele OLED complet flexibile, care pot fi îndoite după bunul plac. Ecranul “îndoit” ales pentru viitorul terminal Samsung Galaxy este fixat într-o carcasă rigidă, sau  semi-rigidă după exemplul G Flex. Dar spre deosebire de actualul produs LG, viitorul telefon Samsung va avea un ecran a cărui margine îndoită formează o bandă îngustă pe lateralul carcasei, tratată ca un ecran separat folosit la afişarea de notificări, mesaje text, sau butoane virtuale. Porţiunea centrală folosită ca un ecran normal ar putea fi perfect plană, sau uşor îndoită după exemplul dat deja cu modelul Galaxy Round.

Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

Potrivit sursei citate de ziarul Korea Herald, noile ecrane produse în fabricile Samsung Display vor echipa mai multe modele de telefoane Galaxy pregătite pentru lansare în 2014. Folosite pentru a testa piaţa cu noi concepte de design, telefoanele cu ecran îndoit ar putea fi urmate anul viitor şi de o serie de telefoane cu ecran flexibil, care pot fi îndoite după bunul plac.