Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

După experimentul cunoscut sub numele Galaxy Round, Samsung pregăteşte un succesor cu design avansat, al cărui ecran “îndoit” capătă un dublu rol.

A nu se confunda cu ecranele OLED complet flexibile, care pot fi îndoite după bunul plac. Ecranul “îndoit” ales pentru viitorul terminal Samsung Galaxy este fixat într-o carcasă rigidă, sau  semi-rigidă după exemplul G Flex. Dar spre deosebire de actualul produs LG, viitorul telefon Samsung va avea un ecran a cărui margine îndoită formează o bandă îngustă pe lateralul carcasei, tratată ca un ecran separat folosit la afişarea de notificări, mesaje text, sau butoane virtuale. Porţiunea centrală folosită ca un ecran normal ar putea fi perfect plană, sau uşor îndoită după exemplul dat deja cu modelul Galaxy Round.

Samsung lansează noi telefoane Galaxy cu ecran îndoit

Potrivit sursei citate de ziarul Korea Herald, noile ecrane produse în fabricile Samsung Display vor echipa mai multe modele de telefoane Galaxy pregătite pentru lansare în 2014. Folosite pentru a testa piaţa cu noi concepte de design, telefoanele cu ecran îndoit ar putea fi urmate anul viitor şi de o serie de telefoane cu ecran flexibil, care pot fi îndoite după bunul plac. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult