Samsung lansează patch-ul pentru remedierea senzorului de amprente, pe telefoanele Galaxy S10 şi Note 10

25.10.2019
Samsung lansează patch-ul pentru remedierea senzorului de amprente, pe telefoanele Galaxy S10 şi Note 10

Semnalat în urmă cu o săptămână, bug-ul care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10/Note 10 cu orice amprentă primeşte deja un remediu din partea Samsung, sud-coreenii promiţând chiar o îmbunătăţire a performanţelor.

Problemele apăreau la folosirea anumitor huse de protecţie din silicon, care includ şi folie pentru protecţie ecran. Realizată dintr-un material moale, care aderă de suprafaţa din sticlă a ecranului într-un mod oarecum asemănător pielii umane, folia de protecţie este detectată de senzorul biometric şi scanată în locul amprentei utilizatorului. Semnătura astfel rezultată nu aparţine atât utilizatorului, pe cât foliei permanent fixată pe suprafaţa ecranului. Drept consecinţă, la detectarea degetului este citită semnătura greşită, validarea reuşind chiar dacă este folosită amprentă unei persoane nerecunoscute.

Acţionând în timp record pentru prevenirea unui dezastru de PR, Samsung a lansat un patch care ar trebui să împiedice ocolirea mecanismului de autentificare cu amprentă aplicând huse de protecţie care diminuează acurateţea senzorului biometric.

Actualizarea este disponibilă pentru seriile de telefoane Galaxy Note 10, Note 10+, Galaxy S10, S10+ şi S10 5G. După instalarea noului patch, utilizatorii sunt îndrumaţi să îşi re-înregistreze toate amprentele memorate anterior, însă numai după înlăturarea oricărei folii de protecţie aplicată pe suprafaţa ecranului.

Samsung precizează că notificările pentru instalarea patch-ului de securitate sunt afişate numai dacă pe dispozitivul vizat sunt memorate semnături de amprente pentru autentificare biometrică. Dacă este afişată, alerta nu poate fi îndepărtată din lista de notificări decât dând curs solicitării de instalare.

Chiar şi după aplicarea actualizărilor furnizate, Samsung nu recomandă setarea funcţiei de autentificare pe bază de amprentă în combinaţie cu folosirea huselor de protecţie care includ folie pentru ecran, precizând că acestea pot interfera în continuare cu scanarea amprentei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult