Samsung ne pregăteşte produse cu adevărat rezistente la apă

17.01.2012
Samsung ne pregăteşte produse cu adevărat rezistente la apă

Samsung a achiziţionat o tehnologie dezvoltată de HzO, companie ce reuşit să uimească participanţii la târgul de electronice CES 2011 cu un nou tip de înveliş rezistent la apă, care odată aplicat pe carcasa unui dispozitiv sau chiar articole de îmbrăcăminte conferă proprietăţi remarcabile de izolare împotriva apei sau a petelor de grăsime.

Samsung ne pregăteşte produse cu adevărat rezistente la apă

Între timp, Samsung s-a arătat interesată de tehnologiile HzO şi chiar plănuieşte folosirea acestui nou înveliş pentru următoarea generaţie de tablete şi telefoane. Aparent, oficialii HzO au contactat inclusiv reprezentanţii Apple, propunând folosirea acestui strat de protecţie pentru următoarea generaţie de telefoane iPhone 5. Dat fiind faptul că cele două companii sunt rivale de temut, rămâne de văzut care dintre ele va reuşi licenţieze prima tehnologiile HzO, asigurând astfel un avantaj important pentru campaniile de promovare a noilor produse.

Materiale similare cu proprietăţi super-hidrofobice au mai fost dezvoltate şi de alte companii, cum ar fi Liquipel, Aridion şi NeverWet, astfel că apariţia unei avalanşe de produse rezistente la apă este practic inevitabilă. Motorola este doar una dintre companiile care profită deja de noile descoperiri, având lansate mai multe produse printre care şi noua tabletă Xoom 2, prevăzute cu un astfel de finisaj rezistent la apă.

În prezent, majoritatea produselor rezistente la apă beneficiază de finisaje speciale aplicate pe exteriorul carcasei şi componentele interne, astfel încât pătrunderea accidentală a apei sau nu provoace scurtcircuitarea componentelor interne. Materiale cu proprietăţi super-hidrofobice au fost descoperite încă de acum mai multe zeci de ani, dar folosite în special pentru articole de îmbrăcăminte, prin aplicarea sub forma unui strat adiţional de protecţie cu proprietăţi de respingere a apei. Altfel spus, carcasa unui dispozitiv cu tratament super-hidrofobic va împiedica aderarea apei la suprafaţa acestuia şi pătrunderea în interior prin punctele de îmbinare. Apa, praful şi alte tipuri de lichide alunecă pur şi simplu de pe suprafaţa dispozitivului, fără a lăsa pete sau urme de grăsime.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News