Samsung oferă memorii de mare capacitate pentru telefoanele mid-range: eMMC 5.0, TLC şi 128 GB

Samsung oferă memorii de mare capacitate pentru telefoanele mid-range: eMMC 5.0, TLC şi 128 GB

Samsung a anunţat acum trei săptămâni disponibilitatea rapidelor şi încăpătoarelor memorii interne pentru telefoane UFS 2.0, acestea fiind implementate pentru prima oară pe nou anunţatele modele Galaxy S6. Capacitatea mare de stocare nu va rămâne însă un atribut al clasei superioare, Samsung anunţând şi mai ieftinele memorii eMMC de 128 GB gândite pentru gama intermediară.

Cele mai încăpătoare cipuri NAND de tip eMMC produse de Samsung până acum aveau o capacitate de cel mult 64 GB, însă compania a anunţat lansarea unor noi modele cu o capacitate de 128 GB. Folosind mai ieftina structură logică TLC (triple level cell), aceste memorii se laudă cu un preţ mai mic care va permite implementarea lor în telefoanele din gama intermediară, însă nu fac compromisuri atunci când vine vorba de performanţe.

Compatibile cu standardul eMMC 5.0, pe care l-am văzut pus la treabă începând cu Qualcomm Snapdragon 801, noile memorii de mare capacitate de la Samsung oferă rate de transfer la citire de 260 MB/s şi permit atingerea unor performanţe de 6000 IOPS la citire, respectiv 5000 IOPS la scriere. Compania afirmă că aceste noi memorii sunt de zece ori mai rapide la citire şi de patru ori mai rapide la scriere decât un card MicroSD extern, ceea ce vrea să sugereze că optarea pentru memoriile NAND de mare capacitate este o idee mai bună decât implementarea unei memorii interne mici şi a unui slot MicroSD, cel puţin atunci când performanţa este pusă în prim plan.

Noile memorii eMMC 5.0 de mare capacitate au intrat deja în producţie, însă Samsung nu a dezvăluit dacă are deja clienţi interesaţi de implementarea lor pe telefoanele din gama intermediară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News