Samsung, Oppo şi Huawei vor lansa modele smartphone cu ecran pliabil în viitorul apropiat

15.11.2017
Samsung, Oppo şi Huawei vor lansa modele smartphone cu ecran pliabil în viitorul apropiat

După ce ZTE a dat tonul lansând modelul Axon M, acum este rândul şi altor producători să vină cu propriile interpretări ale conceptului de smartphone pliabil.

În timp ce ZTE a optat pentru o abordare mai simplă, de a lansa un smartphone echipat cu două ecrane identice separate cu un mecanism tip balama, alţi producători ar putea îmbrăţişa conceptul de smartphone cu ecran pliabil la modul ad litteram.

Potrivit unei aplicaţii pentru brevet acordată în China, cei de la Oppo iau în considerare un design de carcasă semi-rigidă. Brevetul descrie cum ecranul OLED flexibil urmează conturul exterior al carcasei prevăzută cu un mecanism care permite plierea pentru transport.

În schimb, cei de la Samsung au experimentat în ultimul timp cu mai multe variante de design multi-ecran, fapt ce sugerează o abordare apropiată mai degrabă conceptului prezentat de ZTE cu modelul Axon M. Şi Huawei ar putea urma o abordare similară, existând informaţii privind pregătirea unui smartphone cu două ecrane care să fie disponibil în magazine până la finalul acestui an.

Veştile cele mai interesante ar putea veni din partea LG Display, surse apropiate companiei descriind o colaborare strânsă cu Apple pentru dezvoltarea mai multor variante de ecrane pliabile, ţinta fiind includerea acestora în produse comerciale în preajma anului 2020. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult