Samsung pregăteşte acumulatori Li-ion cu electrolit în formă solidă, care nu explodează dacă sunt perforaţi

Samsung pregăteşte acumulatori Li-ion cu electrolit în formă solidă, care nu explodează dacă sunt perforaţi

Scandalul care a dus la retragerea telefoanelor Galaxy Note7 de pe piaţă ar putea avea şi o consecinţă pozitivă pentru toţi utilizatorii de gadgeturi alimentate folosind acumulatori Li-Ion.

Potrivit dezvăluirilor făcute pentru publicaţia Korea Herald de surse apropiate companiei, Samsung pregăteşte o nouă generaţie de acumulatori solid-state pentru dispozitive mobile. Disponibili în următorii doi ani, aceştia rezolvă problema instabilităţii acumulatorilor Li-ion substituind electrolitul în formă lichidă cu unul mult mai puţin volatil, în formă solidă.

Aflat deocamdată la stadiul de prototip, noul timp de acumulator ar trebui să facă imposibilă repetarea unor incidente de genul celor care au dus la retragerea de pe piaţă a telefoanelor din seria Galaxy Note7, după ce mai multe exemplare au fost incendiate de acumulatorii defecţi.

Din păcate, un calendar exact de lansare nu este cunoscut, însă putem spera ca noua generaţie de acumulatori produşi în fabricile Samsung SDI să fie disponibili pentru comercializare în preajma anului 2020.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult