Samsung pregătește lansarea unui nou senzor foto de 200 megapixeli pentru smartphone-uri

03.05.2022
Samsung pregătește lansarea unui nou senzor foto de 200 megapixeli pentru smartphone-uri

Samsung a lansat anul trecut un nou senzor pentru camere de smartphone-uri cu rezoluție de 200 megapixeli: ISOCELL HP1. Acest model nu a fost folosit încă de niciun partener Samsung și nici măcar de către companie pe propriile telefoane. În ciuda acestui lucru, se pare că Samsung va lansa în curând cea de-a doua generație de senzor cu rezoluție foarte mare, numit ISOCELL HP3. Acesta va păstra rezoluția de 200 megapixeli, conform informațiilor disponibile.

Chiar dacă nu a fost lansat un telefon cu senzorul de 200 megapixeli precedent, Samsung vine deja cu unul nou

Samsung a decis să păstreze pentru al treilea an consecutiv un senzor de 108 megapixeli pe varianta Ultra a seriei sale flagship, Galaxy S. Acesta este unul dintre cele mai performante din piață în acest moment, însă un senzor de 200 megapixeli ar putea să ducă fotografia de pe smartphone la un nou nivel. Problema în implementarea unui astfel de senzor este însă partea de optică, care ar putea ocupa foarte mult spațiu la interior, dar și la exterior, fiind necesar un obiectiv mai mare.

Conform GalaxyClub, acest senzor va debuta în viitorul apropiat, însă nu se cunosc detaliile tehnice exacte ale acestuia. Cel mai probabil, noul senzor va păstra dimensiunile de 1/1.22 pe care le are și prima generație, HP1.

Au existat zvonuri despre prototipuri de la Xiaomi și Motorola care ar putea fi livrate cu senzoriul ISOCELL HP1 în curând, însă nu au mai apărut noi informații despre acestea în ultimele câteva săptămâni. Dacă o implementare comercială pentru primul model durează atât de mult, ne putem aștepta la primele telefoane cu ISOCELL HP3 să ajungă pe piață abia anul viitor, sau poate chiar peste doi ani.

Cel mai probabil însă, utilizarea acestei tehnologii pe telefoanele Samsung ar putea accelera adopția și în rândul partenerilor. Cel mai devreme însă, acest lucru ar putea avea loc la începutul anului viitor, când Samsung va lansa cu siguranță generația Galaxy S23. Modelele Galaxy Z Fold4 și Z Flip4, care sunt așteptate la sfârșitul verii nu vor beneficia, cel mai probabil, de astfel de senzori mari , întrucât telefoanele pliabile au spațiu mai limitat în interiorul carcasei.

sursa: GalaxyClub

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult