Samsung pregăteşte retragerea serviciului de stocare Samsung Cloud

29.10.2019
Samsung pregăteşte retragerea serviciului de stocare Samsung Cloud

Începând cu Galaxy Note 10, pozele şi clipurile video obţinute pe telefoane Galaxy sunt sincronizate în conturi OneDrive, noua colaborare între Samsung şi Microsoft părând să pregătească „pensionarea” vechiului serviciu Samsung Cloud.

Anunţată încă din luna august, funcţionalitatea prin care colecţiile de poze şi filmuleţe vizualizate prin aplicaţia Samsung Gallery pot fi încărcate automat în spaţiul de stocare cloud asigurat de Microsoft devine alegere implicită pentru dispozitivele nou configurate. Deocamdată, pusă în aplicare doar pentru utilizatorii sud-coreeni, modificarea prevede adăugarea pachetelor de stocare extinsă Samsung Cloud la conturile OneDrive.

Potrivit informaţiilor neoficiale oferite de un presupus angajat Samsung, serviciul Samsung Cloud urmează să fie „schimbat”, probabil, în sensul migrării conturilor existente la platforma Microsoft OneDrive. În primă fază tranziţia este una treptată, utilizatorii alegând în mod voluntar serviciile OneDrive sau păstrând opţiunea pre-selectată pe dispozitivele nou achiziţionate. Potrivit aceleiaşi surse, alegerea serviciilor OneDrive pentru sincronizare cloud funcţionează într-o singură direcţie, utilizatorii neputând reveni la vechiul Samsung Cloud.

Deşi poate fi interpretată şi ca o măsură de reducere a costurilor, colaborarea dintre Samsung şi Microsoft este o veste bună pentru posesorii de dispozitive Samsung, care vor beneficia de o mai bună integrare cu suita Microsoft Office, respectiv opţiuni avansate pentru accesarea conturilor enterprise. În plus, utilizatorii Note 10 beneficiază de o versiune a clientului Outlook îmbunătăţită cu funcţii specifice telefoanelor Galaxy Note, cum ar fi pre-vizualizare la trecerea stylus-ului S Pen peste lista de mesaje sau evenimente salvate în Calendar.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult