Samsung pregăteşte un nou telefon cu ecran curbat

Samsung pregăteşte un nou telefon cu ecran curbat

După telefoanele Samsung Galaxy Round şi LG G Flex, ne-am fi aşteptat să vedem din ce în ce mai multe modele cu display-uri curbate. A trecut aproape un an şi totuşi nu există alte smartphone-uri de acest gen, însă Samsung pare să pregătească ceva nou şi pentru anul în curs, zvonurile făcând referire la un display întins pe laturile telefonului.

Am văzut astfel de concepte încă de anul trecut, Samsung prezentând diferite prototipuri cu ecran curbat care se întinde până pe una din laterale sau până în partea de jos a telefonului. Utilitatea acestor display-uri ar fi afişarea continuă de notificări pe margini, fără a fi nevoie de aprinderea întregului ecran. Evident, pentru a fi eficiente din punct de vedere al energetic, aceste display-uri ar trebui să fie bazate pe tehnologia AMOLED.

Prototip de telefon Samsung cu ecran curbat

Zvonurile spun că un model cu ecran întins pe ambele laturi exterioare ale terminalului ar putea intra în producţie înainte de finalul lui 2014. Acesta sunt susţinute şi de declaraţiile managerului executiv  Kim Hyeon Jun de la Samsung din cadrul raportului financiar pentru trimestrul al doilea din 2014.

Acesta a vorbit despre un dispozitiv „inovativ” cu ecran mare, care va beneficia de materiale de ultimă generaţie, cât şi de un proces de fabricare nou. Producţia la scară largă ar putea fi însă destul de departe încă, întrucât noul telefon cu display curbat necesită un strat în plus de plastic, care momentan este destul de greu de fabricat.

Este posibil ca noul model de smartphone Samsung curbat să fie lansat spre sfârşitul anului, însă doar în Coreea de Sud, urmând ca anul viitor să ajungă şi în restul lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult