Samsung pregăteşte un telefon „Note” cu ecran flexibil

13.09.2017
Samsung pregăteşte un telefon „Note” cu ecran flexibil

Conceptul de smartphone cu display flexibil nu este tocmai nou, producătorii mari din industrie prezentând concepte şi prototipuri încă din 2013, când panourile P-OLED au început să apară pe piaţă. Samsung pare să lucreze de mai multă vreme la un dispozitiv care de-a lungul timpului a fost numit Youm şi Galaxy X, însă acesta ar putea să devină realitate abia anul viitor, sub brandul Galaxy Note.

De-a lungul timpului, seria Note a fost cea pe care Samsung a folosit-o pentru a implementa tehnologii noi, înainte ca acestea să ajungă pe flagship-urile „mainstream” din seria Galaxy S. Primul smartphone Samsung cu ecran curbat, Galaxy Note Edge a fost lansat în 2013, în timp ce modelele Note aveau în general procesoare mai puternice decât modelele lansate în primăvară. Anul viitor este posibil să primim un dispozitiv „clasic”, Galaxy Note9, alături de un Galaxy Note pliabil, cu ecran flexibil.

Desigur, un astfel de model ar putea fi lansat la un preţ mai mare decât cel al unui Note obişnuit (deja Note8 costă 900 de dolari, deci probabil că un dispozitiv pliabil ar depăşi lejer 1000 de dolari la raft), iar numărul de unităţi ar putea fi foarte limitat. Costurile mari ar putea fi datorate procesului nou de fabricaţie şi noilor materiale necesare.

Preşedintele Samsung, Koh Dong-jin, a confirmat că Samsung are acest model în plan pentru anul viitor, însă mai sunt câteva probleme de rezolvat în dezvoltare pentru a putea să îl şi livreze. Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare pentru Galaxy Note8 din Coreea de Sud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult