Samsung pregăteşte un telefon pliabil „cu clapetă” cu protecţie din sticlă pentru ecran

16.10.2019
Samsung pregăteşte un telefon pliabil „cu clapetă” cu protecţie din sticlă pentru ecran

Cele mai noi informaţii despre planurile pe piaţa de telefoane pliabile ale companiei Samsung vin din Coreea de Sud. Publicaţia ET News a publicat un articol în care citează surse din industrie care sugerează că vor exista şi alte dispozitive de acest gen, în afara seriei Galaxy Fold, iar următorul dispozitiv pliabil al companiei va folosi o protecţie pentru ecran din sticlă. Totuşi, următorul Galaxy Fold ar putea fi livrat tot cu o protecţie din plastic.

Conform ET News, următorul dispozitiv Samsung pliabil va fi un model de tip „clamshell”. Acesta ar putea intra în concurenţă directă cu alt smartphone pliabil zovnit în ultimele luni, Motorola RAZR. Se pare că Samsung ar dori să testeze piaţa şi cu un dispozitiv de acest fel, dar care să fie mai rezistent la utilizarea de zi cu zi. Ecranul pliabil ar putea fi protejat de sticlă „ultra subţire” dezvoltată de o companie numită Dowoo.

Dowoo produce acest tip de sticlă deja, în procesul de fabricaţie fiind adăugat un nou pas de temperare a sticlei, care asigură posibilitatea de a se îndoi fără să se spargă. Conform surselor citate de ET News, tehnologia celor de la Dowoo este cu cinci ani înaintea concurenţilor, probabil referindu-se la Corning. Totuşi, reprezentanţii Corning au vorbit în ultimele câteva luni despre sticla „flexibilă” pe care o pregătesc, aceasta urmând a intra în producţie de masă în următorii doi ani.

Totuşi, nici aceste dispozitive, echipate cu protecţie din sticlă, nu vor fi la fel de rezistente precum smartphone-urile tradiţionale. În timp ce acestea vor fi mai rezistente la zgârieturi decât cele echipate cu peliculă din plastic, protecţia va fi mai uşor de spart.

De aceea, Samsung pare să pregătească în paralel şi continuarea seriei Galaxy Fold, echipată cu ecran „moale” acoperit cu o peliculă din plastic. Detalii despre acest model sau despre modelul „cu clapetă” nu avem încă, însă cu siguranţă vor începe să apară imediat ce compania se decide asupra design-ului şi componentelor interne. Desigur, nu ar trebui să ne aşteptăm la preţuri mici pentru aceste modele, întrucât display-urile pliabile sunt în continuare foarte scumpe.

Recent am aflat că preţul de reparaţie al unui display Galaxy Fold costă 600 de dolari. Cu doar 100 de dolari mei puţin decât un întreg telefon nou high-end precum iPhone 11. Modelul cu clapetă mai „ieftin” este aşteptat la un preţ de aproximativ 1.500 dolari, cu 500 dolari mai puţin decât actualul Galaxy Fold.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult