Samsung pregătește Wireless Charger Trio, un adaptor care poate încărca trei dispozitive simultan

18.09.2020
Samsung pregătește Wireless Charger Trio, un adaptor care poate încărca trei dispozitive simultan

Oarecum asemănător cu dispozitivul AirPower, promovat de Apple și apoi retras înainte de a mai vedea ziua lansării, Wireless Charger Trio este un adaptor capabil să încarce în modul wireless până la trei dispozitive simultan.

Prezentat în luna martie 2019, AirPower lua forma unui „covoraș” pe care orice dispozitiv compatibil putea fi încărcat din orice poziție, fără constrângerea unei alinieri perfecte. Numai că între anunțul oficial și data de lansare prognozată ceva s-a întâmplat, Apple retrăgând dispozitvul ce părea un loc ferm garantat în calendarul oficial de lansări. Mult mai târziu, am aflat și motivul. Aparent, în încercarea de a obține un adaptor de încărcare wireless care să elimine constrângerile produselor competitoare, inginerii Apple au comis o greșeală de proiectare majoră. Deși, probabil că funcționa așa cum și-ar fi dorit proiectanții săi, dispozitivul AirPower venea cu un compromis inacceptabil pentru un gadget Apple, luând forma unui consum de energie exagerat de mare.

Samsung Wireless Charger Trio va funcționa și dispozitivele altor producători

Deocamdată, nu este clar ce soluție tehnică au ales inginerii Samsung pentru a face din Wireless Charger Trio un gadget mai prietenos cu mediul înconjurător. Cert este doar că funcționalitatea promisă este în mare parte similară, dispozitivul putând încărca simultan trei dispozitive, indiferent de tip și producătorul acestora, singura condiție fiind suportarea tehnologiei de alimentare wireless.

Apărut deja pe site-ul Samsung Coreea, Wireless Charger Trio folosește o configurație cu șase inductori, cu mult mai modestă decât prototipul creat și abandonat de Apple. Adaptorul poate încărca telefoane Samsung folosind puteri de până la 9W per-dispozitiv, în modul fast-charge. Pentru alte dispozitive compatibile Qi, puterea maximă livrată este limitată la 5W, respectiv 7.5W pentru produsele Apple.

Cu dimensiuni 240 x 86 x 15.5 și o greutate de 320 grame, Samsung Wireless Charger Trio este prevăzut cu indicatori LED care arată starea de încărcare pentru fiecare dispozitiv detectat. În funcție de preferințe, cumpărătorii vor avea de ales între variantele de culoare albă sau neagră.

Potrivit producătorului, accesoriul Wireless Charger Trio funcționează prin carcase de protecție non-metalice de până la 3mm grosime și este compatibil cu o largă varietate de telefoane Samsung, începând cu seria Galaxy S6, până la Galaxy Z Fold2. Din păcate, pentru prețul la vânzare va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult