Samsung prezintă Flex Hybrid, un posibil succesor Galaxy Z Fold

03.01.2023
Samsung prezintă Flex Hybrid, un posibil succesor Galaxy Z Fold

Samsung Flex Hybrid vine cu un ecran care se pliază și rulează în același timp, oferind până la 12.4 inch diagonală de afișare din formatul unui telefon Galaxy Z Fold. Spre comparație, cel din urmă oferă o diagonală maximă de numai 7.6 inch.

Momentan, Samsung profită de faptul că majoritatea competitorilor Galaxy Z Fold sunt produse disponibile exclusiv pe piața din China, realizate după standarde îndoielnice de calitate și fiabilitate. Însă asta nu va dura prea mult, apărând deja indicii cum că dominația Galaxy Fold asupra pieței de telefoane pliabile va ajunge la final în 2023. Dorind să rămână cu un pas în fața competiției, Samsung a demonstrat Flex Hybrid, prototipul unui dispozitiv asemănător Galaxy Z Fold, încă care extinde și pe orizontală.

La fel ca prototipul LG Rollable pe care LG nu l-a mai lansat, telefonul Samsung cu ecran pliabil și rulabil ar avea câteva avantaje importante, cum ar fi posibilitatea auto-ajustării la tipul de conținut afișat. Spre exemplu, înălțimea ecranului poate fi potrivită pentru încadrarea perfectă a clipului urmărit pe YouTube. Din păcate, regăsim cam aceleași dezavantaje, prototipul Flex Hybrid un timp de tranziție destul de mare la rularea ecranului, ceea ce nu poate fi spus despre telefoanele care sunt doar pliabile. În plus, designul actual este voluminos și lasă cam de dorit în privința aspectului estetic. Probabil că nici fiabilitatea nu este prea grozavă, mecanismul cu atât de multe componente mobile reprezentând definiția unui coșmar ingineresc.

În timp ce putem spera să vedem conceptul Flex Hybrid prezentat mai detaliat cu ocazia expoziției CES 2023, șansele pentru anunțarea unui produs comercial bazat pe acest design rămân mici, cel puțin în perioada imediat următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult