Samsung prezintă Galaxy A9 Pro (2019), versiunea non-China a modelului Galaxy A8s

25.01.2019
Samsung prezintă Galaxy A9 Pro (2019), versiunea non-China a modelului Galaxy A8s

Prezentat în luna decembrie a anului trecut Galaxy A8s a fost primul model de telefon echipat cu un display Infinity-O, perforat în colţul din stânga-sus pentru a găzdui camera foto frontală. Noul tip de ecran permite obţinerea unui telefon cu un design „full screen” fără a apela la un decupaj în partea de sus, difuzorul pentru apeluri fiind ascuns subtil într-o fantă dintre protecţia de sticlă de pe partea din faţă şi rama metalică a telefonului.

Dezvăluit în Coreea de Sud, Galaxy A9 Pro (2019) este aproape identic modelului A8s, diferind în principal prin versiunea de Android instalată şi preţul la vânzare, ceva mai ridicat.

Galaxy A9 Pro (2019)  este un dispozitiv un ecran de 6,4”, având rată de aspect de 19,5:9 şi rezoluţie Full HD+ 2.340 x 1.080 pixeli. Pentru un cost mai redus, Samsung a optat pentru folosirea unui panou LCD, furnizat de compania chineză BOE.

Telefonul este echipat cu un chipset Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă, acumulator de 3.400 mAh şi un slot pentru carduri microSD. Camera foto de pe spate beneficiază de trei senzori: unul de 24 MP f/1.7 principal, unul pentru zoom de 10 MP f/2.4 şi un senzor de adâncime pentru modul portret „live photo” de 5 MP f/2.2. Camera frontală beneficiază de un senzor de 24 MP, acesta fiind de fapt principalul element de atracţie. Activată cu o comandă swipe dată pe suprafaţa ecranului, aplicaţia de captură este pornită direct în modul seflie, folosind camera frontală.

Din păcate, cele trei camere foto şi designul full screen al lui Galaxy A9 Pro (2019) vin cu un preţ ridicat, telefonul apărând în oferta magazinelor sud-coreene cu preţul de 533 dolari. Cu siguranţă, preţul european va fi şi mai mare, după aplicarea taxelor de import.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult