Samsung promite gadgeturi cu ecran flexibil pentru anul 2012

31.10.2011
Samsung promite gadgeturi cu ecran flexibil pentru anul 2012

Gadgeturile cu ecran flexibil sunt reale şi în curând vor deveni la fel de comune ca şi cele clasice, cel puţin în oferta Samsung, o companie care plănuieşte să integreze această tehnologie în cât mai multe dintre produsele sale.

Samsung ecran flexibil

Gama Samsung de telefoane inteligente este candidat principal şi ar putea primi primele modele echipate cu ecran flexibil încă din prima jumătate a anului 2012.

Chiar dacă nu este prima companie care să promită gadgeturi cu ecran flexibil, Samsung ar putea fi primul producător care să adapteze tehnologia pentru producţia de masă şi includerea în dispozitive accesibile unui public larg.

Ambiţiile Samsung pentru crearea de produse cu ecran flexibil au luat naştere după achiziţia Liquivista, compania care dezvoltat tehnologia din spatele actualei generaţii de ecrane flexibile, apreciate pentru consumul de energie redus şi luminozitatea foarte bună a imaginilor redate.

Prima serie de ecrane flexibile, ce va debuta în decursul anului viitor, este rezervată în primul rând pentru telefoane mobile. Tabletele şi alte dispozitive prevăzute cu ecrane de dimensiuni mari vor primi ecrane flexibile mai târziu, după ce tehnologia va ajunge la maturitate deplină.

Rămâne de văzut care este calitatea imaginilor afişate cu ajutorul ecranelor flexibile şi cât de bine se prezintă acestea atunci când sunt comparate cu ecranele AMOLED obişnuite. Deocamdată, Samsung nu a dat prea multe detalii referitoare la performanţele noilor ecrane şi nici nu a precizat dacă acestea vor ajunge să fie folosite pentru toate produsele companiei, sau doar pentru o categorie distinctă de produse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News