Samsung propune un design de smartphone Galaxy cu „breton”

17.04.2018
Samsung propune un design de smartphone Galaxy cu „breton”

Ne-am obişnuit să vedem tot felul de design-uri mai mult sau mai puţin ciudate în brevetele înregistrate de Samsung, însă cel mai nou nu este nici ieşit din comun şi nici foarte original, ci doar surprinzător din partea companiei. Chiar dacă există şanse mari ca un smartphone precum cel din imagini să nu fie lansat niciodată de către Samsung, compania pare că ia măcar în considerare posibilitatea de a lansa un smartphone cu „breton”, similar cu iPhone X de la Apple şi restul de „clone”.

Brevetul în cauză a fost înregistrat în China pe data de 30 martie 2018, deci cu mult după ce mai multe modele de smartphone-uri cu design similar au ajuns pe piaţă. Imaginile descriu un design foarte asemănător cu iPhone X, fiind singurul alt telefon care nu are o ramă mai groasă în partea de jos. De asemenea, „bretonul” este destul de lat, imaginile descriind fie un sistem dual-camera, fie o cameră normală şi un cititor de iris, în centrul lor fiind poziţionat difuzorul pentru apeluri.

În rest, telefonul pare să aibă un design „standard” pentru seria Samsung Galaxy S, cu ecran curbat pe laterale şi un spate din sticlă. Curioasă este însă amplasarea camerelor foto în colţul din stânga sus, un design care aminteşte de modelele iPhone 7 şi 8  Plus. De asemenea, lipseşte cu desărvârşire un buton pentru Bixby, în timp ce jack-ul pentru căşti este în continuare prezent în partea de jos, lângă port-ul USB Type-C. Un alt element care lipseşte este senzorul de amprentă, acesta putând fi însă integrat în display.

Este posibil ca acest design să nu fie folosit în următoarele modele high-end ale companiei, întrucât Galaxy Note9 este aşteptat cu un design similar cu cel de pe Note8, însă cu mici modificări în special în partea din spate, unde senzorul de amprentă ar putea fi mutat sub cameră, sau eliminat complet în favoarea unei soluţii integrate în display. Să fie oare acesta Galaxy S10? Galaxy S X? Vom afla mai multe în cazul în care compania chiar ia în calcul realizarea acestui proiect.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult