Samsung răspunde la „bendgate” pentru Galaxy S6 edge cu un test propriu

Samsung răspunde la „bendgate” pentru Galaxy S6 edge cu un test propriu

Testul de durabilitate realizat de SquareTrade, din care Samsung Galaxy S6 edge e ieşit destul de „şifonat”, este contestat de către compania coreană. Deşi nu a repetat testul şi cu un produse ale companiilor concurente, pentru a oferi un termen de comparaţie pentru întreaga sesiune de testare, Samsung a demonstrat într-un nou clip video că S6 edge nu se îndoaie. Totuşi compania speră ca utilizatorii să nu observe că a aplicat presiune mai puţină decât testul SquareTrade.

Conform Samsung, aplicarea a 50 de kilograme asupra unui telefon este un caz extrem, care rareori este întâlnit în utilizarea de zi cu zi. Conform declaraţiilor oficiale, în cele mai multe cazuri este aplicată forţă de aproximativ 30 de kilograme atunci când telefonul se află în buzunarul de la spate. Astfel, Samsung a demonstrat că Galaxy S6 edge depăşeşte această limită, testând cu o valoare de 40 aproximativ de kilograme, forţa necesară pentru a rupe cinci creioane.

În clipul realizat de Samsung, telefonul se îndoaie şi revine la forma iniţială, indiferent dacă presiunea este aplicată pe sticla de pe spate sau pe cea curbată de pe faţă, însă testul nu a fost repetat în aceleaşi condiţii. De asemenea, comparaţia cu iPhone 6 Plus şi HTC One M9 era scopul original al experimentului SquareTrade, comparaţie care lipseşte cu desăvârşire din răspunsul companiei coreene. Samsung a cerut însă companiei SquareTrade să repete testul în parametri asemănători, cu puncte de presiune şi pe faţă şi pe spate.

Probabil că cei care aveau nevoie de asigurarea că noile lor smartphone-uri Galaxy S6 edge vor rezista utilizării de zi cu zi vor dormi liniştiţi la noapte, însă relevanţa acestei demonstraţii dispare în momentul în care testul nu a fost realizat în aceleaşi condiţii. Samsung nu pare să nege faptul că Galaxy S6 edge este la fel de rezistent precum iPhone 6 Plus, ci încearcă să mute discuţia în altă direcţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult