Samsung S-Circle, varianta mai ieftină a brăţării Gear Fit pentru activităţi sportive

07.03.2014
Samsung S-Circle, varianta mai ieftină a brăţării Gear Fit pentru activităţi sportive

Samsung S-Circle este un accesoriu destinat practicanţilor de activităţi sportive. Dispozitivul prevăzut cu suport pentru conexiune Bluetooth se conectează la telefonul Galaxy S5, asigurând monitorizarea permanentă a semnelor vitale.

Potrivit unor surse apropiate companiei sud-coreene, S-Circle îşi bazează funcţionalitatea pe aplicaţia Samsung S-Health instalată pe telefonul mobil, astfel neavând nevoie de un ecran propriu. Dispozitivul echipat cu senzori de mişcare permite înregistrarea numărului de paşi, aplicaţia folosind apoi parametrii furnizaţi de receptorul GPS al telefonului pentru a stabili traseul parcurs, viteza de deplasare şi numărul de calorii arse.

Din păcate momentan nu este clar dacă din repertoriul de senzori conţinuţi în brăţara S-Circle face parte şi monitorul pentru puls prezent deja la telefonul Galaxy S5

Samsung S-Circle, varianta mai ieftină a brăţării Gear Fit pentru activităţi sportive

Ieşit prima dată la lumină în luna decembrie, purtând numele Galaxy Band, accesoriul gândit exclusiv pentru activităţi sportive este mai compact şi mai uşor decât varianta smartwatch Galaxy Gear 2, iar preţul redus faţă de modelul Gear Fit cu ecran AMOLED l-ar putea face un adevărat best-buy printre amatorii de sporturi în aer liber, deţinători de telefoane Galaxy S5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult