Samsung va dezactiva toate antenele de pe telefoanele Galaxy Note7 din Canada

08.12.2016
Samsung va dezactiva toate antenele de pe telefoanele Galaxy Note7 din Canada

Samsung a purtat o campanie de recuperare a tuturor unităţilor de Galaxy Note7 care au ajuns în mâinile utilizatorilor, însă o mare parte dintre ei încă nu doreşte să renunţe la phablet-ul cu probleme, în ciuda riscurilor.  Deja în mai multe ţări din lume compania a decis să oprească accesul telefonului la semnalul radio pentru a încuraja returnarea dispozitivelor, iar acum a venit momentul Canadei să adopte aceeaşi strategie.

Începând cu săptămâna viitoare, toate dispozitivele din Canada vor fi trecute într-un mod offline, care va limita accesul la semnal de telefonie, la semnal WiFi, cât şi la semnal Bluetooth. Practic, Note7 este transformat într-un media player offline cu o cameră foto şi video foarte bună. Această acţiune va fi aplicată prin intermediul unei actualizări over the air, care probabil că va fi descărcată automat pe dispozitive. De asemenea, actualizarea va limita capacitatea maximă de încărcare a acumulatorului la 60%, pentru a minimializa riscul de explozie.

Conform Samsung, 10% dintre dispozitivele Galaxy Note7 vândute încă mai sunt în libertate. Actualizarea din Canada va fi lansată pe 12 decembrie, în timp ce programul de returnare s-ar putea termina pe 15 decembrie, deci cei care nu vor să rămână cu un smartphone aproape inutil cu risc de explozie, ar face bine să returneze telefonul înainte de această dată.

Companiile aeriene încă avertizează înainte de decolare utilizatorii de Galaxy Note7 să oprească telefoanele şi să nu le folosească pe parcursul zborului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult