Samsung va integra un acumulator mai mic în Galaxy S6

Samsung va integra un acumulator mai mic în Galaxy S6

Mai sunt doar două săptămâni până la dezvăluirea noului Galaxy S6, iar informaţiile despre acesta continuă să apară. Avem destule detalii neconfirmate despre performanţa hardware-ului integrat de Samsung în acesta, însă nu ştim încă foarte multe despre acumulatorul care va alimenta smartphone-ul în fiecare zi. Noile zvonuri nu aduc însă veşti foarte bune cu referire la capacitatea bateriei, sugerând o involuţie faţă de generaţia precedentă.

Conform publicaţiei coreene Itcle.com, Samsung a integrat un acumulator cu o capacitate de 2600 mAh, cu 200 mAh mai puţin decât în cazul generaţiei precedente, Galaxy S5. Totuşi, procesorul Exynos 7 Octa care va sta la baza lui S6 este construit pe arhitectură de 14nm, ceea ce sugerează un consum scăzut şi mai puţină căldură degajată. Este posibil ca noul Galaxy să ofere o durată de utilizare comparabilă cu cea a modelului de anul trecut, însă acest lucru nu ar putea fi trecut la categoria „îmbunătăţiri”.

Se pare că bateria mai mică este rezultatul unui proces nou de fabricaţie. Detaliile scăpate pe internet până în prezent sugerează că Samsung va modela capacul de pe spatele telefonului dintr-o singură bucată de aluminiu, pentru a realiza o construcţie monobloc. Astfel, compania doreşte să realizeze un smartphone mai subţire decât ceea ce oferă Apple cu seria de smartphone-uri iPhone 6. Întrucât bateria ocupă cel mai mult spaţiu în carcasă, aceasta a fost singura componentă care a putut fi micşorată fără să afecteze performanţa efectivă.

Aceeaşi sursă oferă şi alte detalii despre componentele noului Galaxy S6. Acestea confirmă din nou faptul că avem de a face cu un smartphone octa-core cu display QHD (2560 x 1440 pixeli) de 5,1” şi 3 GB RAM, informaţiile despre cameră sunt contradictorii cu ce am aflat în trecut. În locul unui senzor foto de 20 megapixeli cu stabilizare optică, Itcle listează senzorul ca o unitate de 16 megapixeli OIS. Dacă într-adevăr acestea sunt specificaţiile tehnice finale ale noului flagship Samsung vom afla pe 1 martie, când va avea loc evenimentul Unpacked premergător Mobile World Congress 2015 de la Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult