Samsung va reduce numărul de camere de pe Galaxy A54 și alte modele mid-range

20.07.2022
Samsung va reduce numărul de camere de pe Galaxy A54 și alte modele mid-range

Una dintre principalele probleme pe care le-am descoperit în ultimii ani la smartphone-urile de buget este faptul că în ciuda că au două, trei sau patru camere pe partea din spate, nu toate sunt tocmai… utile. Se pare că Samsung a înțeles că numărul de camere nu este atât de important pentru utilizatori atât timp cât acestea nu adaugă funcționalitate în plus, încât zvonurile despre următoarea serie Galaxy A sugerează că modelele de bază vor primi o cameră în minus. Variantele afectate vor fi Galaxy A24, A34 și A54, practic modelele următoare ale celor mai bine vândute dispozitive mobile de la Samsung.

Galaxy A54 va beneficia de un sistem cu „doar” trei camere

În general, telefoanele Galaxy A vin cu o cameră principală, o cameră ultra-wide, una macro și una de adâncime. Acestea din urmă sunt însă mai puțin folosite de către utilizatori, iar în cazul celei de adâncime, mai puțin utilă în realitate. Asta pentru că procesoarele din aceste smartphone-uri sunt perfect capabile să calculeze distanța între subiect și fundal, fără să fie necesară o cameră dedicată pentru asta. Efectul bokeh arată la fel de bine chiar și fără acea cameră în plus, întrucât modul portret este disponibil inclusiv pe camera frontală.

Conform The Elec, Samsung plănuiește să renunțe la această cameră de pe modelele sale de medie din gama mai ieftină, preferând să păstreze însă camera macro, care măcar oferă o perspectivă diferită, chiar dacă fotografiile au rezoluție mică. Conform The Elec, Galaxy A24 va fi echipat cu un sistem de trei camere: una principală de 50 megapixeli, un ultrawide de 8 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli.

Galaxy A34, modelul imediat superior, va folosi un sistem 48+8+5, înlocuind camera principală de 50MP cu una de 48 MP, probabil cu senzor de dimensiuni mai mari. Ciudat este faptul că Elec spune că modelul A54, care ar înlocui modelul A53 din prezent în ofertă anul viitor, ar folosi un sistem 50+5+5MP, sugerând că va primi un „downgrade” la camera ultrawide.

Este posibil să fie o problemă de redactare, întrucât asta ar sugera că telefoanele mai ieftine din gama Galaxy A din 2023 vor avea un ultrawide mai performant decât Galaxy A54.

Nu este însă clar dacă reducerea numărului de camere foto va veni și cu o ieftinire a telefoanelor.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult