Se apucă Microsoft să facă telefoane?

Se apucă Microsoft să facă telefoane?

Deşi este doar o speculaţie, fără nicio confirmare din partea Microsoft, raţionamentele care stau la baza teoriei conform căreia gigantul din Redmond va produce telefoane mobile sunt suficient de puternice pentru a fi luate în serios.

În primul rând, se ştie că Microsoft are un sistem de operare pentru telefoane mobile: Windows Mobile. Se mai ştie, de asemenea, că Microsoft a cumpărat recent compania Danger, cea care a produs, printre altele, telefonul T-Mobile Sidekick. Iar dacă o companie precum Microsoft cumpără un producător de telefoane mobile, se presupune că are şi un plan pus la cale.

În al doilea rând, dacă ar produce telefoane mobile pentru propriul sistem de operare, lucrurile ar fi mult mai simple şi mai profitabile pentru Microsoft. De aceea, lansarea târzie a sistemului Windows Mobile 7, în 2009, s-ar putea face şi prin intermediul unui telefon Microsoft. Asta nu înseamnă că Windows Mobile nu se va regăsi şi pe telefoanele altor producători.

În fine, al treilea rând se numeşte Apple. Microsoft chiar dacă este o companie implicată în mult mai multe domenii decât Apple, nu a evitat niciodată să se „inspire” din politica , produsele şi marketingul Apple. Aşa că un telefon Microsoft nu ar fi decât încă o idee inspirată din succesul celor de la Apple.

Teoria expusă aici aparţine celor de la Pocket Now şi cred că argumentele lor sunt destul de temeinice pentru a nu ignora această posibilitate.

windows mobile 7

Urmărește Go4IT.ro pe Google News