Senzorul de amprente integrat sub ecran va fi disponibil curând şi pentru modele smartphone cu preţ entry-level

02.07.2019
Senzorul de amprente integrat sub ecran va fi disponibil curând şi pentru modele smartphone cu preţ entry-level

Apărut ca dotare exclusivă pentru modele smartphone din gama de top, senzorul de amprente integrat sub suprafaţa ecranului a fost până acum strâns legat de tehnologia OLED, mult mai costisitoare decât cea LCD folosită cu produsele smartphone din gama inferioară de preţuri.

Însă actualul aranjament se va schimba în curând, fabricantul chinez de ecrane BOE anunţând dezvoltarea unei noi tehnologii care permite fabricarea de ecrane LCD cu senzor de amprente integrat, producţia de masă urmând să demareze până la finalul acestui an. Deocamsdată, lista clienţilor care vor folosi noul tip de ecran pentru propriile produse nu este cunoscută.

Limitată până acum la ecrane OLED, includerea senzorului de amprente sub ecran era incomodată de nevoia ecranelor LCD pentru folosire unei surse de lumină aflată în spatele ecranului. Astfel, senzorul de amprente lipit de spatele panoului LCD ar fi umbrit imaginea redată de acesta, fiind practic imposibil ca un astfel de compromis să fie acceptat de utilizatori.

Deocamdată, putem doar specula că asiaticii de la BOE au dezvoltat un senzor de amprente suficient de subţire pentru a nu incomoda sursa de lumină LED aflată sub panoul LCD şi de ajuns de transparent încât să nu observăm o pată întunecată pe suprafaţa utilă a ecranului.

Reprezentând 85% din totalul livrărilor pentru piaţa smartphone în anul 2018, ecranele LCD nu vor fi abandonate prea curând, noua tehnologie pentru integrarea senzorului de amprentă asigurând cel puţin încă o generaţie samrtphone cu dotări atractive şi preţuri accesibile.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult