Seria de smartphone-uri Zenfone 3 este disponibilă acum în România

Seria de smartphone-uri Zenfone 3 este disponibilă acum în România

ASUS a lansat astăzi în România seria de smartphone-uri Zenfone 3, acoperind cele mai importante segmente de piaţă. Compania doreşte să ofere design atrăgător, hardware puternic şi o experienţă de utilizare plăcută, indiferent de modelul ales, fie că vorbim despre dispozitive mid-range, mid-range premium sau high-end.

Modelele care vor fi disponibile în magazinele de profil din România sunt Zenfone 3 Max, Zenfone 3, Zenfone 3 Ultra şi Zenfone 3 Deluxe, preţurile acestora variind între 899 lei şi 3349 lei, în funcţie de variantă şi dotări.

Zenfone 3 Deluxe

Zenfone 3 Deluxe este flagship-ul seriei, care vine cu o construcţie unibody metalică, un display AMOLED cu diagonală de 5,7” şi rezoluţie Full HD şi chipset-urile Snapdragon 820 şi 821 de la Qualcomm, în două variante. Modelul cu 64 GB spaţiu de scocare intern integrează versiunea MSM8996, la 2,15 GHz, în timp ce varianta cu 256 GB foloseşte procesorul MSM8996 Pro la 2,4 GHz. Ambele oferă 6 GB memorie RAM, camere foto de 23 megapxieli pe partea din spate şi 8 megapixeli pe faţă, acumulator de 3000 mAh şi tehnologie QuickCharge 3.0. Preţul Zenfone 3 Deluxe porneşte de la 2999 lei pentru varianta cu Snapdragon 820 şi de la 3349 lei pentru modelul de top, cu 256 GB spaţiu de stocare şi Snapdragon 821.

Zenfone 3

Smartphone-ul „mainstream” de la ASUS, Zenfone 3, va fi livrat de asemenea în două variante pe piaţa din România. Versiunea de bază integrează display Full HD IPS cu diagonală de 5,2”, 32 GB spaţiu de stocare, acumulator de 2650 mAh şi 3 GB memorie RAM, în timp ce modelul superior foloseşte un display de 5,5”, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi acumulator de 3000 mAh. Toate celelalte caracteristici sunt comune în schimb, chipset-ul Snapdragon 625 fiind neschimbat, iar camerele foto de 16, respectiv 8 megapixeli se regăsesc pe ambele modele. Zenfone 3 în varianta „mică” porneşte de la 1499 lei, în timp ce modelul superior costă 1849 lei.

Zenfone 3 Ultra

Modelul Ultra este probabil cel mai nişat dintre membrii familiei Zenfone 3, acesta fiind echipat cu un display Full HD de 6,8”, intrând deja pe teritoriul tabletelor de dimensiuni mici. Acest dispozitiv pare să fie orientat către cei care îşi doresc un media player portabil performant, fiind echipat cu un chipset Snapdragon 652, capabil să redea materiale video la rezoluţii înalte, chiar şi pe un display extern prin intermediul mufei USB Type-C. Pe lângă procesorul octa-core la 1,8 GHz, ASUS a adăugat şi 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 23, respectiv 8 megapixeli. Preţul pentru Zenfone 3 Ultra este stabilit la 2799 lei.

Zenfone 3 Max

Nu în ultimul rând, Zenfone 3 Max intră pe piaţă ca soluţia de buget a seriei. Spre diferenţă de modelul Max al seriei Zenfone 2, acesta este echipat cu un acumulator mai mic, de 4130 mAh, însă foloseşte o combinaţie de hardware şi software care ar putea să îi ofere performanţă similară. Este vorba despre un smartphone metalic, echipat cu un display de 5,2”, chipset MediaTek MT6737 quad-core la 1,25 GHz, 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Camerele foto sunt mai modeste decât pe modelele de mai sus, integrând doar senzori de 13, respectiv 5 megapixeli. Caracteristica cea mai interesantă a acestui telefon este funcţia de power bank, putând alimenta un alt dispozitiv de la acumulatorul său. La 899 lei, este posibil ca Zenfone 3 Max să devină un best-buy pe piaţa din România.

Telefoanele sunt deja listate în ofertele magazinelor de specialitate din România, însă nu şi în ofertele operatorilor. Conform ASUS România, există planuri pentru a lansa smartphone-uri din gama Zenfone în oferta operatorilor în 2017, însă nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla în cadrul generaţiei actuale, sau la lansarea telefoanelor Zenfone 4, care sunt aşteptate cândva în cursul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult