Seria Nexus ar putea fi înlocuită cu Pixel

02.09.2016
Seria Nexus ar putea fi înlocuită cu Pixel

Smartphone-urile Sailfish şi Marlin de la Google şi HTC nu mai sunt de mult un secret, informaţiile despre acestea fiind răspândite în ultimele luni pe toate site-urile de specialitate. Este posibil însă să ne înşelăm despre modul în care vor fi prezenate, însă. Noi informaţii sugerează că anul 2016 va marca sfârşitul seriei de smartphone-uri Nexus, aceasta fiind înlocuită cu Pixel, care beneficiază deja de Chromebook-uri şi o tabletă.

Conform Android Police, cele două smartphone-uri realizate de HTC vor debuta în octombrie pe data de 4 şi vor primi numele de „Pixel” şi „Pixel XL”. Noi informaţii despre acestea nu există, însă cu siguranţă vor integra hardware de top (probabil chipset-uri Snapdragon 821, întrucât este primul model compatibil cu Daydream VR) şi se vor alinia la o nouă filosofie de design, diferită de cea a modelelor Nexus.

Alături de smartphone-uri, Google ar mai putea prezenta pe 4 octombrie şi alte două dispozitive. Primul este o versiune îmbunătăţită a celebrului Chromecast, care ar putea primi capabilităţi 4K. Acesta ar putea fi numit Chromecast Plus sau Chromecast Ultra (probabil de la Ultra HD) şi ar putea veni la un preţ mai mare decât al modelelor de pe piaţă din acest moment. De asemenea, acest eveniment ar putea marca debutul dispozitivului pentru realitare virtuală realizat intern de Google, care nu va necesita un smartphone pentru utilizare. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că numele acestuia va fi Daydream View.

Toate aceste informaţii sunt momentan neconfirmate, însă mai mult ca sigur că vom afla mai multe despre eveniment în apropierea lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult